Yeni Hükümet Öğleden Sonra Açıklanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim hükümetini kurmak için görevlendirdiği Ahmet Davutoğlu yeni hükümeti öğlenden sonra takdim edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geçici hükümeti kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yeni hükümeti öğleden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edeceğini söyledi.

45 gün süren koaliyon sürecinden bir sonuç çıkmamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ile görüşerek seçim kararı aldı ve geçici hükümeti kurma görevini Ahmet Davutoğlu'na verdi. Türkiye tarihinde ilk defa bir seçim hükümeti kurulacak ve ülke 1 Kasım'da sandık başına gidecek.

"HÜKÜMETİ ÖĞLEDEN SONRA..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin toplantısında, "Yeni hükümeti bugün öğleden sonra takdim edeceğim. Bir anlamda erken seçime gidiş startının en somut adımları da atılmış olacak." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ GEÇMİŞİN ÜZERİNE YÜKSELEN AYDINLIKTIR"

Davutoğlu toplantıda, "Yeni hükümeti bugün öğleden sonra takdim edeceğim. Hiç buluşmamış olan Balkan Kavimleri ile Ortadoğu Kavimleri bizim üzerimizden buluştu. Bunun adı adalet davasıydı. Acılar yaşadık, baskılar gördük. Kuran-ı Kerim okunduğu için mahkeme mahkeme süründürenleri gördük. Nice zulüm gördük, AK Parti geçmişin üzerine yükselen aydınlıktır." dedi.

İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalardan satır başları:

"ENGELLERİ BİR BİR AŞTIK"

"Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde AK Parti ile istiklal ruhu harekete geçti. AK Parti olarak önümüze çıkan engelleri birer birer aşmaya devam edeceğiz.

"2002 İLE BUGÜNÜ KIYASLASINLAR"

Biz büyük bir özgürlük hamlesi başlattık. Önce yasakları zulümleri kaldırdık, AK Partiözgürlük hareketidir. Özgürlük havasını teneffüs etmeyenlerin onurluluk hissetmesi mümkün değil. Bizi otoriterleşmeyle özdeşleştirmeye çalışanlar 2002 Türkiye'si ile bugünü kıyaslasınlar.

"İSTİKLAL RUHU HAREKETE GEÇTİ"

28 Şubat bizim değerlerimize açılan kültürel savaşın son halkasıydı. 2001 krizi diz çökülmesi için ortaya çıkarılan krizdi. Ve AK Parti hareketi Afyon'dan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde harekete geçti. İstiklal ruhu harekete geçti.

"TÜRKİYE AYAĞA KALKTI, BİRİLERİ RAHATSIZ OLDU"

AK Parti özgürlük hareketinin sözcüsü, dile getiricisi ve öncüsü olmaya devam edecektir.Türkiye ayağa kalkmaya başladı, yürekleri birleştirdik, uyuyan dev uyandı, birileri bundan rahatsız oldu.

"ZİHNİMİZ AK YOLUMUZ AK YOLUMUZ BERRAK"

Bizi savaşla özdeşleştirmeye çalışanlar kara propaganda ile her şeyin üzerini örteceğini sanıyorlar. 2013'den bu yana yaşananlara bakın arkasında neler var? Türkiye'nin yükselişinden sonra fetret devri yaşatmak, hızımızı kesmek. Zannettiler ki Ak Parti kadroları diz çöker. Çökmedik, çökmeyeceğiz. Zihnimiz ak yüreğimiz ak yolumuz berrak."

KAYNAK:HABERLER.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri