Zafer cesurlarındır

Selman Selim Akyüz

Antalya maçının zor geçeceği aşikardı. İki nedenden dolayı…

İlki; Antalya’nın iyi bir kadro ve oyun anlayışına sahip olması ve Trabzon galibiyeti sonrası moralli oluşu.

İkincisi ise, Konyaspor’un bu maça olması gerekenden çok önem atfedip taraftarı da tribüne çağırarak kendi üzerindeki baskıyı artırması.

Antalyaspor gerçekten Konyaspor’a karşı iyi hazırlanmış. Ligin zirvesinde yer alan bir takıma karşı aksi zaten faciayla sonuçlanır. Karagümrük’ün uğradığı hezimette olduğu gibi…
Orta sahada Amir ve Soner üzerinde iyi baskı kurup oyun alanını zaman zaman 35 metreye kadar düşürünce Konyaspor ilk yarı rakip kaleye neredeyse hiç gidemedi.

İlhan Hoca akıllı ve oyunu iyi okuyan bir hoca. Hemen müdahale edip Poku’yu oyuna aldı ve Antalya savunması bocalamaya başladı. Fakat bu kez de ilginç bir şekilde Konyaspor ilerde çoğalma sorunu yaşadı. 55-65 dakikalar arası iyi geçse de Çikalleshi'n boş kaleye dışarı vurduğu pozisyon dışında çok etkili olamadılar. Garip bir temkinli oynama hali belirdi takımda. Baskıdan olsa gerek, “iç sahada yenilmemeliyiz” baskısı.

Serdar bu maçta kısmen etkisiz göründü. Antalya’nın bekleri bölgelerini çok iyi savundular. Diğer yandan orta sahanın onu pas alternatifi olarak çok görmemesi de dikkatimi çekti.

Diğer etkisiz eleman Rahmanoviç’ti. Çok gösterişsiz ve kaçak oynuyor. Anlıyorum, Endri formsuz ama kilit çözebilecek bir oyuncu olduğunu son dakikada attığı harika golle yine gösterdi. Hoca yeniden değerlendirmeli bu tercihini. Endri’nin formsuz hali bile Amar’ın en iyi haline tercih edilir bence.

Markajda kalan Sokol da defansın arasında kayboldu fakat Ahmet Hassan da bu özgüvensiz haliyle gol derdine derman olacak durumda değil. Yine de uzun boyu sayesinde Endri’ye indirdiği top çok iyiydi.

Ve Endri…
Gerçekten özel bir oyuncu. O kalabalıkta, bilerek, görerek, köşeye, ayağının içiyle o topu bırakması harikaydı. Ayağına sağlık. Gitti diyen maçı tamamen bireysel yeteneğiyle kurtardı.

Hafta içinde Başkan Fatih Özgökçen ile sohbetimizde kendisine de bir korkumu söylemiştim. Üçlü, kalabalık ve dikkatli savunma yapan takımları açmakta çok zorlanacak Konyaspor. Buna yönelik taktikler belirlenmeli. Her zaman son dakika böyle bir fırsat bulunmaz.

Bu takımın kalitesi ve arzusu belli. Oyuncular üzerindeki baskıyı artırmaya gerek yok. Bu takım rahat oynadığında daha iyi işler yapıyor. Kaldı ki bu stresli maçta bile son dakika da olsa kazanmayı bildi.

Stadyumda güzel bir pankart var. “Zafer cesurlarındır” yazıyor. Biraz cesaret, rahatlık biraz da sahada kriz çıkınca çözmeye yönelik kenar iradesi bu takımın önünde kimseyi durduramaz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.