Seydişehir’e çorap Bozkır’a gömlek fabrikası

Seydişehir’e çorap Bozkır’a gömlek fabrikası
Konya ve ilçelerinin kalkınması için kolları sıvayan KONSİAD “İlçelerimiz KONSİAD İle Güçleniyor” projesiyle kırsalda da endüstrileşme adımları atıyor. Seydişehir için çorap fabrikası kurulması için ön ayak olan KONSİAD, tüm ilçeler için çalışma yürütecek

Konyalı Sanayici ve İş adamları Derneği (KONSİAD) Konya Şubesi “İlçelerimiz KONSİAD İle Güçleniyor” projesiyle Konya ve Konya taşra ilçelerine yatırım kazandırmak için önemli adımlar atıyor. KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, Konya’ya daha fazla yatırım kazandırabilmenin en önemli hedeflerinden biri olduğunu söyledi. Aydın, özellikle KONSİAD üyesi işadamlarının Konya ve ilçelerine yatırım yapmaları için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

İLÇELERE YATIRIMLAR BAŞLIYOR

Aydın, “İlçelerimiz KONSİAD İle Güçleniyor” projesinin meyvelerini vermeye başladığına dikkat çekerek, yatırım planlamalarının yapılmaya başladığını söyledi. Aydın, Seydişehir’de KONSİAD üyesi bir işadamının kuracağı fabrika için önemli adımlar atıldığını belirterek, “Hem İstanbul’daki hem de Konya’daki üyelerimizin yeni yatırımlarını Konya’ya yapması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Şu anda önemli mesafe kaydettiğimiz fabrika Seydişehir’e İstanbul’daki bir üyemizin kuracağı çorap fabrikası. Bu yatırım Hatay’a yapılacaktı ama girişimlerimizle Seydişehir’e geldi. Kısa zaman içinde bu fabrikamız işler hale gelecek. İlk etapta 80-90 kişiye istihdam sağlayacak, hem iç piyasaya hem de ihracata çalışacak bir fabrika olacak. Yine Beyşehir’de iş merkezi ve konut projesi KONSİAD üyesi Osman Arıtürk tarafından yapılıyor. Adımlarını yeni attığımız bir başka yatırım da Bozkır’a yapılabilecek bir gömlek fabrikası. Şehrimize ve ilçelerimize yeni yatırımlar kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

GÜNEYSINIR’DA TOPLANTI

Aydın, yeni girişimler için KONSİAD olarak yerel yöneticilerle ortak hareket ederek, özellikle Konya ilçelerine istihdam yaratacak yatırımlar kazandırmak istediklerine dikkat çekti. Hemen her ilçe için adımlar atacaklarını belirten Aydın, cuma günü Güneysınır’da yapılabilecek yatırımlar için geniş katılımlı bir toplantı yapacaklarını söyledi. Aydın, toplantıyı KONSİAD genel merkezinden de katılım olacağını belirterek, “Cuma günü Güneysınır’da kaymakamımızın, belediye başkanımızın, genel başkanımızın ve İstanbul’daki üyelerimizin katılımıyla ilçeye yatırımlarla ilgili bir toplantı yapacağız. Toplantıdan çok ekonomi zirvesi şeklinde geçecek organizasyonla Güneysınır’a yapılabilecek yatırımlar masaya konulacak ve tartışılacak. Çok verimli olacağını düşünüyorum. Bu tür çalışmalarımız devam edecek ve yeni adımlar da atacağız” diye konuştu. (Ulaş İnbaşı)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.