Seyit Karaca: "Siyaset sebebimiz hizmettir"

Seyit Karaca: "Siyaset sebebimiz hizmettir"
Doğum günü olan 7 Haziran’da Genel Seçimlere girecek olmasıyla dikkat çeken, son askeri ihtilali lise yıllarında, en hızlı çalkantıların yaşandığı Konya İmam Hatip Lisesi’nde, gençlik hareketlerine katılarak, o siyasi sürece dahil olan isimlerden biri de

Emine Şeyma Yıldız'ın Röportajı

Doğum günü olan 7 Haziran’da Genel Seçimlere girecek olmasıyla dikkat çeken, son askeri ihtilali lise yıllarında, en hızlı çalkantıların yaşandığı Konya İmam Hatip Lisesi’nde, gençlik hareketlerine katılarak, o siyasi sürece dahil olan isimlerden biri de Doktor Seyit Karaca. Tıp fakültesi mezunu, sağlık alanında önemli çalışmalar yapan Özel Selçuklu Hastanesi’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Karaca, Konya’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Ticaret Odası’nın yaklaşık 14 yıl üst düzey yöneticilik yapmış. Heyet Kurulu Başkanlığı ve Meclis Başkanlığı görevlerindeyken, Türkiye’nin en büyük fuar alanlarından biri olan Tüyap’ın kurulmasına öncü olmuş. KTO Karatay Üniversitesi’nin de kurucularından olan Seyit Karaca, bu kadar büyük başarılardan sonra AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı oldu. Temayül yoklamasında dokuzuncu sırada gelen Karaca, evli ve dört çocuk babası…

Neden AK Parti’yi tercih ettiniz?

Siyaseti sanat olarak görüyorum, insanı memnun etme sanatı. AK Parti’yi gelmiş, geçmiş iktidarlarla kıyaslarsak insanı memnun etme sanatını en iyi icra eden yapı. Kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gönüllere hitap eden bir siyaset ortaya koydu. Cumhuriyet tarihindeki iktidarların hiçbirine nasip olmayacak şekilde, AK Parti girdiği dokuz seçimde oylarını arttırarak devam etmiştir. Verilen vaatlerin önemli bir kısmını gerçekleştirmesi ve Türkiye’ye her anlamda devrim yaşatmış olması, AK Parti’yi bu günlere taşımıştır. Amacımız hizmet, bunu en iyi AK Parti ile gerçekleştirebiliriz.

Siyasetteki hedefiniz nedir?

Hizmet ettiğimiz insanları mutlu etmektir. Kurucu liderimizin sık sık telaffuz ettiği “insan yaşar ki devlet yaşasın” mantığıyla, hükmeden devlet değil hizmet eden devletin bir parçası olma gayretindeyiz.

Bir sağlıkçı olarak sağlık alanında neler yapmaktasınız?

1992’nin sonlarına doğru kurmuş olduğumuz Konya’nın ilk polikliniğinden sonra kendi polikliniğimizi kurduk. Konya’da Özel Selçuklu Hastanesi’ni, Karaman’da Özel Selçuklu Tıp Merkezi’ni akabinde Karaman Özel Selçuklu Hastanesi’ni kurduk. Şimdilerde inşaatı devam eden Özel Medova Hastanesi ile sağlık alanında önemli çalışmalar yapacağız.

Sizce Konya’nın sağlık alanındaki sorunları neler?

Sağlık alanı AK Parti’nin devrim yaptığı en önemli alanlardan biri. Bu derece büyük bir değişimde bir takım problemlerin olması da kaçınılmaz. Hekim yetersizliğinden kaynaklı yıllardır süregelen sorunların çözüleceğine gönülden inanıyorum. AK Parti göreve geldiğinde kişi başı hastanelere yıllık müracaat oranı 2.4-2.5 idi. AK Parti’nin icraatlarından sonra bunun geldiği nokta yaklaşık 8 noktaları buldu. Bu artışlarda elbet bütçeye yansıyor. Sağlık hizmeti bütçesinin paylaşımı noktasında bir takım sorunlar gündeme gelmektedir. Yapılacak çalışmalarla birlikte bu sorunun da ortadan kalkacağını düşünüyorum.

dsc_0539.jpg

Milletvekili seçilirseniz kafanızda nasıl bir vekil profili var?

İnsanlar artık kendisiyle daha sık ve çabuk diyalog kurabilen, taleplerine kayıtsız kalmayan bir vekil profili istiyor. Kişisel anlamda cevaplayacak olursak şimdiye kadar cep telefonuma kaydetmediğim kartvizit olmadı. İletişim kanallarını özellikle sosyal medyayı iyi kullandığımı düşünüyorum. Milletvekili olmam halinde her talebi mutlaka değerlendirip uygun olanlar üzerinde çalışacağım.

Genel Merkez’deki mülakat nasıl geçti? Dikkat çeken isimlerden biri oldunuz.

Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık Hanımefendi’nin başkanlığında, Nusret Bayraktar ve Tülay Kaynarca’dan oluşan üç kişilik bir komisyonla mülakata katıldım. Mülakatta kendimizi yakından tanıttık, sivil toplum alanındaki çalışmalarımızdan bahsettik, ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan paralel yapı ile ilgili bir sohbetimiz oldu.

AK Parti’nin kurucusu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmadan seçimlere gidiliyor. Bu durum sizce bir handikap mıdır?

Kesinlikle değil… En başta kurumsallaşmayı büyük oranda tamamlamış bir teşkilatla karşı karşıyayız. Kurucu Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın halkımızın nezdinde kalplerdeki yeri elbette ki başka. Cumhurbaşkanı-Başbakan uyumu açısından da bu zamana kadar bir sıkıntı olmadı. Bundan sonra da olacağını düşünmüyorum. Ülkemiz için Başkanlık Sistemi’ni en doğru hedef olarak görüyorum. Bu kapsamda Sayın Başbakanımızın devraldığı bayrağı yukarılara taşıyacağını ve AK Parti’nin bu seçimden de galibiyetle ayrılacağını düşündüğümden, tam tersi Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle başbakanımızın daha iyi bir sonuçla ayrılacağını düşünüyorum.

Dernekçilik yönünüzden bahsedebilir misiniz?

Konya Tarım Odası’na üyeliğimin dışında, bir dönem Sağlık Vakfı Konya Şubesi’nde Başkanlık yaptım. 28 Şubat Süreci’nde anti demokratik baskılar neticesinde şube kapanıp dernekleşme yoluna gidildi ve Beyhekim Sağlık Derneği kuruldu. Oranın da kurucuları ve yöneticileri arasındayım. MÜSİAD Konya Şubesi, ASKON Konya Şubesi, İstanbul merkezli İGİAD üyesiyim. SELSİAD’ın kurucularındanım ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıyım. Bu vesileyle iş dünyasında yaşanan sorunları yakından takip ederek, çözüm üretme açısından tecrübeli olduğumu düşünüyorum. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği’nin Konya Şube Başkanlığı’nı yürütmekteyim. Türkiye Sağlık Kurumları Meclis Başkanlığı görevini sürdürmekteyim.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum