Sierra Leone'da Ebola virüsünün yeniden görülmesi

Sierra Leone'da Ebola virüsünün yeniden görülmesi
Dünya Sağlık Örgütü: - "Sierra Leone'da Ebola virüsü taşıyan kişilerle temasta bulunan en az 48 kişi kayıp"

FREETOWN (AA) - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son zamanlarda Ebola vakalarının yeniden görüldüğü Sierra Leone'da virüs taşıyan kişilerle temasta bulunan 48 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

DSÖ yetkilisi Dr. Anders Nordstrom, ülkede hasta kişilerle temasta bulunan en az 48 kişinin kayıp olduğunu ve bu kişilerden 18'inin Ebola virüsü taşıdığını düşündüklerini ifade etti.

Nordstrom, kuzey bölgeleri Kambia, Port Loko ve Tonkolili'de karantina altında tutulan 70 kişinin ise serbest bırakıldığını söyledi.

Örgüt yetkilisi Nordstrom, DSÖ'nün Haziran 2016'ya kadar virüsün ortaya çıkmasını önleme amacıyla hayatını kaybedenlerin ölüm sebebini araştıracağını belirtti.

Sierra Leone Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sidi Yaya Tunis, geçen ay yaptığı açıklamada, Ebola'dan karantinaya alınan ve hayatını kaybeden kişinin hastalığının öldükten sonra anlaşıldığını, bu nedenle güvenlik önlemleri alınmadan defin işlemlerinin yapıldığını duyurmuştu. Ülkenin kuzeyindeki Tonkolili bölgesinde yaşamını yitiren 22 yaşındaki hastanın, yakın temasta bulunduğu 150 kişi gözetim altına alınmıştı.

Daha önce, Ebola salgınının Sierra Leone'da 7 Kasım'da, Gine'de 29 Aralık'ta sona erdiğini duyuran DSÖ, 14 Ocak'ta da salgının devam ettiği tek ülke olan Liberya'da, Ebola virüsünün azami geçiş süresinin iki katı olan 42 günlük sürenin vaka olmadan atlatıldığını açıklamıştı. Gine'nin güneyinde 2013 yılının aralık ayında başlayan salgın, daha sonra Liberya ve Sierra Leone'ye sıçramış ve 7 ülkede daha Ebola vakalarına rastlanmıştı. Salgın nedeniyle 11 bin 316 kişi yaşamını yitirmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.