Şifa Üniversitesine yeni mütevelli heyet atandı

Şifa Üniversitesine yeni mütevelli heyet atandı
İzmir 1. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla Şifa Üniversitesinin mütevelli heyeti değişti, rektörlük görevine Prof. Dr. Hasan Kaplan getirildi- Mütevelli Heyeti Başkanı Ertaş: - "Üniversite 150 milyon lira civarında borç yükü altında, banka hesaplarına el k

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamındaki soruşturma sürecinde YÖK kararıyla bazı tıp merkezleri kapatılan Şifa Üniversitesine İzmir 1. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla yeni mütevelli heyet atandı.

Heyetin rektörlük görevine Prof. Dr. Hasan Kaplan'ı getirdiği belirtildi.

Şifa Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin içinde bulunduğu mali sıkıntılar nedeniyle Vakıflar Bölge Müdürlüğünün başvurusu üzerine 1. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla üniversiteye yeni bir mütevelli heyetinin atandığını belirtildi.

Prof. Dr. Şeref Ertaş başkanlığındaki yeni mütevelli heyetin ilk toplantısında Rektör Prof. Dr. Mehmet Ateş ve Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu'nu görevden aldığı, rektörlük görevine Prof. Dr. Hasan Kaplan'ı getirdiği bildirildi.

Ertaş, yaptığı açıklamada, Şifa Üniversitesi'nde öncelikli olarak sağlıklı bir yeniden yapılanmayı hedeflediklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Üniversite 150 milyon lira civarında borç yükü altında, vakıf ne yazık ki batmış durumda. SGK protokolü iptal edilmiş. Banka hesaplarına el konulmuş durumda. Öncelikli görevimiz sağlıklı bir yeniden yapılanma. Buna da başladık. Sonra mali dengeyi oturtacağız. Çalışanlarımızın maaşlarını düzenli almasını sağlayacağız. SGK protokolünü de yenileyeceğiz. Üniversite hastanelerimiz de en kısa sürede normal çalışma temposuna ve hastalarımıza kaliteli hizmet vermeye başlayacaktır."

Prof. Dr. Ertaş başkanlığındaki mütevelli heyette Prof. Dr. Behzat Özkan, Prof. Dr. Hasan Kaplan, Dr. Bilgi Orcutaş, Derya Demir, Mustafa Boyacıoğlu, Sefa Bingöl ve Betül Harmanşah yer aldı.

Görevine başlayan Rektör Prof. Dr. Kaplan'ın Ege Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Organ Nakli Merkezi Müdürlüğü yaptığı, 2011-2016 yılları arasında da ise Şifa Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalıştığı kaydedildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamındaki soruşturma sürecinde Şifa Üniversitesi Hastanesi'nin 9 ek binasının YÖK kararıyla ticari faaliyetleri sonlandırıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.