Sığacık yenilenen haliyle turizme hazır

Sığacık yenilenen haliyle turizme hazır
Turizmin parlayan yıldızı, İzmir'in Seferihisar ilçesinin Sığacık Mahallesi'nin çehresi, Büyükşehir ve Seferihisar belediyelerinin ortak çalışmasıyla değişti. Bölgeyi kalkındırmak için başlatılan proje kapsamında yenileme ve düzenleme çalışmaları tamamlan

Turizmin parlayan yıldızı, İzmir'in Seferihisar ilçesinin Sığacık Mahallesi'nin çehresi, Büyükşehir ve Seferihisar belediyelerinin ortak çalışmasıyla değişti. Bölgeyi kalkındırmak için başlatılan proje kapsamında yenileme ve düzenleme çalışmaları tamamlanan 220 ev turizme kazandırıldı.

Bölgedeki doku korunarak yenilenen evlerin tanıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Hep birlikte yerel kalkınmayı gerçekleştirmek için sanayisinden turizmine, eğitiminden kültür sanatına, hizmet sektöründen tarihi mekanların ayağa kaldırılmasına kadar birçok alanda çabalıyoruz. Yerel kalkınmanın en iyi örneklerinden birisini Seferihisar’da hayata geçiriyoruz. Bu projenin yaşaması için, sahiplenilmesi için bundan sonra da desteğimizi sürdüreceğiz. Sığacık geliştikçe, belli bir noktaya geldikçe bu kalkınmayı daha net göreceğiz. ‘Yavaş Şehir’ felsefesinin sürdürülebilmesi için bisiklet yolunun tesis edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili kamulaştırma çalışmalarına başladık.” dedi.

Projeye verdiği destek için Başkan Kocaoğlu’na teşekkür eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Bugün bir projenin sonu değil, başlangıcına tanık oluyoruz. Bugünden itibaren Sığacık, gerçek bir yaşayan tatil köyüne dönüşecek. İçinde yaşayanların hizmet verdiği, bir yerelde kalkınma modeline başlıyoruz. Burada yılların çökmekte olan bir köyü ayağa kalkıyor.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.