Sığınmacıların bulunduğu tekne alabora oldu

Sığınmacıların bulunduğu tekne alabora oldu
İzmir'in Seferihisar ilçesi Doğanbey körfezi açıklarında yasa dışı geçiş yapmak isteyen sığınmacıların bulunduğu, tekne alabora oldu- Teknedeki 11 kişi yüzerek kıyaya ulaşırken, Sahil Güvenlik ekipleri 2 kişiyi kurtardı, 2'si bebek 9 kişinin de cesedine u

İZMİR (AA) - Seferihisar ilçesi Doğanbey Körfezi açıklarında, Yunan adalarına yasa dışı geçiş yapmak isteyen sığınmacıların bulunduğu tekne alabora oldu, 2 bebek 9 kişinin cesedine ulaşıldı, 13 kişi ise kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçiş yapmak isteyen sığınmacıların bulunduğu tekne, Doğanbey körfezinden açıldıktan bir süre sonra alabora oldu. Sığınmacılardan 11'i yüzerek kıyıya ulaşmayı başararak, güvenlik güçlerinden yardım istedi.

Bölgede arama kurtarma çalışması başlatan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bot ve helikopter, denizdeki 2 sığınmacıyı kurtarırken, 2'si bebek 9 kişinin de cesedine ulaştı.

Kayıpların olabileceği ihtimali üzerine, bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.