Siirt DBP il yöneticisi Kaçar'ın tutuklanması

Siirt DBP il yöneticisi Kaçar'ın tutuklanması
Siirt'te "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan DBP il yöneticisi Refik Kaçar'ın kardeşi Tevfik Kaçar, abisini ziyarete gittiği sırada gözaltına alındı ve "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan tutuklandı

SİİRT (AA) - Siirt'te "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan DBP İl yöneticisi Refik Kaçar'ın kardeşi Tevfik Kaçar, abisini ziyarete gittiği esnada cezaevinde gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, hakkında "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan aranan DBP il yöneticisi Refik Kaçar'ın kardeşi Tevfik Kaçar, abisini ziyaret etmek için Siirt E Tipi Kapalı Cezaevine gitti.

Hakkında yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle Terörle Mücadele Şube ekiplerince gözaltına alınan Kaçar, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Kaçar, sevk edildiği nöbetçi mahkemece "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

- Olay

Siirt'te 3 Ekim 2015 tarihinde terör örgütüne finans sağlayan, yardım ve yataklık yapan, eleman temini içerisinde aktif olarak faaliyette bulunan kişilere yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş, aralarında İHD Siirt Şube Başkanı Zana Aksu ile DBP'li yöneticilerin de yer aldığı 10 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmiş. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden DBP'li yöneticilerden Kadriye Cengiz ve Refik Kaçar ile İHD Siirt Şubesine üye Mirza Ekin, "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.