Siirt'te İki Katlı Kerpiç Evin Çökmesi

Siirt'te İki Katlı Kerpiç Evin Çökmesi
TBB Başkanı Feyzioğlu, Soğanlı köyünde çöken evde 3 ferdini kaybeden, 4'ü çocuk 5 ferdi ise yaralanan Coşkun ailesine taziye ziyaretinde bulundu- Feyzioğlu: -"O evlatlar (yaralı kurtulan çocuklar) hepimizin evlatları. Milletimiz, devletimiz, evlatlarına k

SİİRT (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Soğanlı köyünde iki katlı kerpiç evin çökmesi sonucu 3 ferdini kaybeden, 4'ü çocuk 5 ferdi ise yaralanan aileyi ziyaret etti.

Feyzioğlu, 30 Kasım'da iki katlı kerpiç evin aşırı yağış nedeniyle çökmesi sonucu göçük altında kalan güvenlik korucusu baba Cemal Coşkun (37) ile çocukları Yusuf (15) ve Ömer'in (4) hayatını kaybettiği, enkazdan yaralı çıkarılan anne Cemile Coşkun (37) ile çocukları Gamze (2), Sinan (9), Zeynel (13) ve Büşra'nın (11) yaralandığı olayın gerçekleştiği Soğanlı köyüne geldi.

Beraberinde Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek, Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan, Muş Barosu Başkanı Abdülbaki Çelebi, Mardin Barosu Başkanı Çelebi Araz ve Bingöl Barosu Başkanı Abdullah Alakuş ile köyün camisinde Coşkun ailesi bireyleri ile görüşen Feyzioğlu, aileye başsağlığı diledi.

Olayda yaşamını yitiren baba ve iki çocuğuna Allah'tan rahmet dileyen Feyzioğlu, ziyarete katılan baro başkanlarına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Feyzioğlu, "Olaydan yaralı kurtulanları layık olduğu gibi yaşatmak zorundayız. Geride kalan yengemiz Cemile hanım ve çocuklarına uzun, sağlıklı ömürler diliyorum. O evlatlar hepimizin evlatları. Milletimiz, devletimiz, evlatlarına kuşkusuz sahip çıkacaktır. Biz de üstümüze ne düşerse yapacağız." dedi.

- "Türkiye Cumhuriyeti ile bu girişimi dolayısıyla gurur duyuyorum"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Kudüs'e ilişkin kararını değerlendirdi.

Feyzioğlu, bu konuda şunları söyledi:

"ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'e ilişkin aldığı karar bir sığ siyaset örneğidir. Maalesef bazen dünyada bu sığ siyasetçiler gözlerini kırpmadan insanları ölüme bile gönderebiliyorlar. Yani umurunda bile olmadan kaç kişi öldü, kaç kişinin canı yanacak, ne kadar kan dökülecek? Hiç düşünmeden kendi koltuğunu korumak için böyle bir iş yapmıştır. İİT çok ciddi bir mesaj verdi. Ben Türkiye Cumhuriyeti ile bu girişimi dolayısıyla gurur duyuyorum. Herkes de duymalıdır. Böyle bir toplantının Türkiye'nin girişimiyle İstanbul'da toplanması ve oy birliğiyle bir kez daha İsrail ve ABD'nin kararının reddedilmesi önemlidir. Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak tanınması önemlidir."

Feyzioğlu, daha sonra Soğanlı İlkokulu'nu da ziyaret ederek öğrencilere giysi hediye etti. Köy mezarlığını da ziyaret eden Feyzioğlu, olayda hayatını kaybeden baba ve iki çocuğu için dua etti.

Daha sonra Valiliğe geçen Feyzioğlu ve beraberindekiler, Vali Fuat Atik ile görüştü.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.