Siirt'te kan davası barışla sonlandı

Siirt'te kan davası barışla sonlandı
Kurtalan ilçesinde kan davalı iki aile arasında, ilçe yöneticilerinin ve kanaat önderlerinin girişimiyle barış sağlandı

SİİRT (AA) - Siirt'in Kurtalan ilçesinde iki aile arasındaki kan davası, ilçe yöneticilerinin ve kanaat önderlerinin girişimiyle barışla sonuçlandı.

Alınan bilgiye göre, Kapıkaya köyünde iki akraba aile arasında 11 yıl önce çıkan silahlı kavgada 2 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle kan davası başladı.

İlçe yöneticileri ve kanaat önderlerinin girişimleri sonucu bir araya gelen iki ailenin büyükleri, barışma kararı aldı.

Aileler ile Kurtalan Kaymakamı Oktay Ateş, Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, İlçe Müftüsü Abdulvasıf Eraslan, AK Parti Siirt İl Başkanı Özgür Çalapkulu, AK Parti Kurtalan İlçe Başkanı Faris Akgül ve kanaat önderleri Kurtalan Beyaz Saray Konferans ve Düğün Salonu'nda bir araya geldi.

Müftü Eraslan, buradaki konuşmasında, hiç kimsenin yapmadığı bir suçtan dolayı suçlanamayacağını söyledi.

Hazreti Muhammed'in cahiliye dönemindeki tüm kan davalarını kaldırdığını vurgulayan Eraslan, "Peygamber Efendimiz oruç ve namazdan daha faziletli olan şeyin iki kişinin arasını düzeltmek olduğunu buyurmuştur. İşte bugün Rabbimizin bu ilahi çağrısına uyarak toplandık. Rabbim bu toplanmayı bereketli kılsın ve hayırlara vesile eylesin" diye konuştu.

Konuşmanın ardından kan davalı Ayaz ailelerinin bireyleri, Kur-an'ı Kerim'in altından geçerek selamlaşıp barıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.