Şili Devlet Başkanı Bachelet, Londra'da

Şili Devlet Başkanı Bachelet, Londra'da
Bachelet, Londra temasları çerçevesinde İngiltere Başbakanı Cameron ile görüştü

LONDRA (AA) - İngiltere'nin başkenti Londra'ya resmi ziyarette bulunan Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya geldi.

Cameron'ın Başbakanlıkta ev sahipliği yaptığı görüşme basına kapalı gerçekleşti. Görüşmeye ilişkin İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada, Cameron ve Bachelet'in, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler, yolsuzlukla mücadele, bilim ve eğitim alanlarında işbirliği konularını ele aldıkları belirtildi.

Açıklamada, görüşmede, Birleşik Krallık-Şili arasındaki güçlü ikili ilişkilerin öneminin vurgulandığı ve iki ülkenin ilişkilerinin daha da derinleştirilmesi için, birbirlerine yönelik bağlılıklarının altınının çizildiği aktarıldı.

Başbakan Cameron'ın görüşmede, dün Londra'da ev sahipliğini yaptığı Yolsuzlukla Mücadele Zirvesi'yle ilgili Şilili lideri bilgilendirdiği, Bachelet'in de bu çerçevede uygulanacak programlara destek verdiğini dile getirdiğinin kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başbakan Cameron ve Devlet Başkanı Bachelet, gelecekteki ekonomi ile bilim alanlarında işbirliği konularını masaya yatırdı. Ele alınan konular arasında ayrıca, Birleşik Krallık ve Şili'ni,n Antarktika'da yapılan araştırmalarda ne gibi ortak çalışmalarda bulunabileceğinin yolları yer aldı. Eğitim alanında ise, her iki lider de iki ülke arasındaki kuvvetli bağlardan duyulan memnuniyeti bildirdi. Bugün imzalanan Mutabakat Zaptı ile her iki ülkede alınan eğitim belgelerinin ortaklaşa olarak tanınmasını inşa edilecek. Liderler ayrıca, özellikle maden sektörünün modernleştirilmesi gibi, Şili ekonomisinin çeşitlendirilmesinde birlikte çalışmak için dikkate değer fırsatların bulunduğu hakkında hem fikir oldular."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.