Sille subaşı camii restore ediliyor

Sille subaşı camii restore ediliyor
Konya’nın merkez Selçuklu ilçesine bağlı Sille Mahallesi’nde yer alan 7 tarihi tescilli caminin 6’sının restorasyonunu gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi şimdi de bu yapıların sonuncusu olan Tarihi Tescilli Sille Subaşı Camisi’nin restorasyonuna başladı.

Selçuklu Belediyesi, Sille’de yürütülen restorasyon çalışmaları ile tarihi mirasa sahip çıkıyor. Sille’deki tarihi ve dini mekanların gün yüzüne çıkarılması ve yeniden canlanması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında şu ana kadar 6 tescilli caminin restorasyonunu gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi bu tescilli yapıların sonuncusu olan Subaşı Camisi'nin restorasyonuna başladı.
Tarihi Tescilli Sille Subaşı Camisinin restorasyonu kapsamında yapının statik güçlendirilmesi çalışmaları başladı. Çalışma kapsamında yapının ince tezyinat işleri ve kalem işi süslemelerin restorasyonu ve konservasyonu yapılacak. Ayrıca caminin mihrap, minber ve kürsü gibi oymaların restorasyonu yapılacağı çalışmalarda cami tavanında bulunan muhtes uygulamalar kaldırılıp yerine özgün ters tavan uygulaması yapılacak. Cami bahçesinde bulunan hazire, kuran kursu ve diğer müştemilatlarda restore edilerek tarihimize ve turizme kazandırılacak. 2017 yılı ilk aylarında tamamlanması planlanan Sille Subaşı Camii Restorasyonu 860 bin TL’ye mal olacak.
Tarihi dokusunun yanı sıra, Sille’nin engin bir kültür hazinesine sahip olduğunu dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Günümüze kadar tarihi ve kültürel varlığını koruyabilen; abideleri, mabetleri, sosyal yaşamı ile geçmişte olduğu gibi günümüzde de önemini koruyan Sille, zengin bir tarih ve kültür vadisidir. Sille’nin tarihi ve kültürel değerlerini, el sanatlarını, folklorik yapısını yeniden canlandırmak ve geliştirmek için önemli projeler başlattık. Bu projelerden biri de restorasyon çalışmalarıdır. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla 6 tarihi tescilli cami yeniden ibadete açıldı. Şimdi de bu yapıların sonuncusu olan Subaşı Camisinde çalışma yürütüyoruz. İnşallah restorasyonun çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Sille’de gün yüzüne çıkmamış tarihi tescilli cami kalmayacak” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.