Sina olaylarının perde arkasında İsrail var

Sina olaylarının perde arkasında İsrail var
HAMAS dış ilişkiler sorumlusu HAMAS'ın Mısır'ın Sina bölgesinde vuku bulan olaylara karıştığı yolundaki iddiaları yalanlayarak, bu olayların asıl sorumlusunun İsrail olduğunu bildirdi.

El-Cezire televizyonuna açıklama yapan HAMAS dış ilişkiler sorumlusu Üsame Hamdan, Mısır ve Gazze arasında bir ara bölgenin oluşturulması ihtimaline de değinerek, Sina'da öldürülen Mısır askerlerinin gerçekte iki kez öldürüldüklerini, birincisi kendi hayatlarını kaybettikleri sırada ve ikincisi bu olayın failleri hakkında çok şeyler söylendi ama bu hususta ciddi bir araştırma yapılmadığı zaman yine onlar öldürüldü.

HAMAS'ın Gazze şeridi ve Mısır'ı İslam ümmetinin bir parçası kabul ettiğini ve tüm müslümanların birbirleriyle karşçe ilişkiler içinde olması gerektiğini ve Filistinlilerin Mısır'ın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığına büyük saygı gösterdiğini belirten Hamdan, Mısır hükümetinin, Kahire'de sürdürülen Filistinliler ile İsrail arasındaki görüşmeleri durdurma kararının Sina olaylarıyla bir ilişkisinin olmaması temennisini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.