"Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Öğretmenler İçin El Kitabı"

"Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Öğretmenler İçin El Kitabı"
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce, "Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Öğretmenler İçin El Kitabı" hazırlandı

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce, "Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Öğretmenler İçin El Kitabı" yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde, Türkiye'nin bölgesindeki gelişmeler ve son yıllarda gösterdiği sosyal ve ekonomik ilerleyiş nedeniyle hem göç alan hem de göçmenlere geçiş alanı oluşturan bir ülke konumuna geldiği belirtildi.

Türkiye'deki Suriyelilerin yarısından fazlasının eğitimlerini yarıda bırakan ve eğitime ihtiyacı olan çocuklardan oluştuğu ifade edilerek, MEB tarafından bu çocukların nitelikli bir eğitim öğretim hizmetinden faydalanarak hızla toplumsallaşabilmelerini sağlayabilmek için özel çalışmalar başlatıldığı kaydedildi.

Bu kapsamda, MEB ve UNICEF işbirliğiyle "Kaliteli Kapsayıcı Eğitim" başlığı altında "Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Eğitimi" başlıklı bir proje yürütüldüğü bildirildi.

Projeyle, sınıfında yabancı uyruklu öğrenci bulunan öğretmenlerin, eğitim öğretim hizmetlerine ilişkin pedagojik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinin ve yabancı uyruklu öğrencilerin Türk eğitim sistemine uyumlarının kolaylaştırılmasının amaçlandığı kaydedildi.

Proje kapsamında, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından, uygulama çalışmaları ve kapsayıcı eğitim yöntemlerine dayalı olarak tüm paydaşların bu alandaki becerilerine katkı sağlamak üzere "Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Öğretmenler İçin El Kitabı" yayımlandı.

Kitap, "http://oygm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_12/18120126_ogretmen_el_kitabi_BASKI.pdf_-_OgretmenElKitabi.pdf" linkinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.