Sınır ötesine insani yardım

Sınır ötesine insani yardım
Hayrat İnsani Yardım Derneği İzmir Bölge Temsilciğince temin edilen gıda malzemelerinin bulunduğu 2 tır, dualarla Suriye'ye uğurlandı

İZMİR (AA) - Hayrat İnsani Yardım Derneği İzmir Bölge Temsilciliği tarafından temin edilen 2 tır yardım malzemesi Suriye'ye gönderildi.

Yardım malzemelerin uğurlanması nedeniyle Buca ilçesindeki Abil Efendi Camisi önünde düzenlenen törene, İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, Hayrat İnsani Yardım Derneği İzmir Bölge Temsilcisi Ali Mamak, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yardımcısı Öneği, yardıma muhtaç insanlara sahip çıkmanın tarihi bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Türk milletinin, her zaman mazlumlara sahip çıktığını vurgulayan Öneği, "Türkiye, mazlumların sesi olmuştur. Halep'te bugün büyük bir dram yaşanıyor. Müslümanlar zulüm görüyor. Bu yardımlarla onların yaralarına bir nebze de olsa merhem olacağız." diye konuştu.

Mamak da "Halep için harekete geç" kampanyası kapsamında İzmir'den Suriye'ye 17'nci tırı uğurladıkları belirtti.

Yardım tırında un, battaniye, giyecek, yatak, ayakkabı, çocuk bezi, çocuk maması, kuru bakliyat gibi malzemelerin olduğunu aktaran Mamak, "Halep'ten Türkiye'ye, İdlib'e, Cerablus'a gelen kardeşlerimizi yalnız bırakmak istemiyoruz. Oradaki zulmün durması için dua ediyoruz, elimizden geldiği kadar yardım göndermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yardım malzemesi taşıyan 2 tır, duaların ardından yola çıktı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.