Sırbistan'daki genel seçim

Sırbistan'daki genel seçim
Sırbistan Seçim Komisyonu kararıyla bugün 15 sandıkta yeniden oy kullanma işlemi başladı

BELGRAD (AA) - Sırbistan'da 24 Nisan'da yapılan seçimlerin ardından, Sırbistan Seçim Komisyonu (RIK) kararıyla, bugün 15 sandıkta yeniden oy kullanma işlemi başladı.

RIK'in, Sırbistan genelinde 15 sandıkta yeniden oy kullanılması kararı almasının ardından, bugün 19 bin 631 kayıtlı seçmen tekrar sandık başına gitti.

Başta Sırbistan'ın başkenti Belgrad olmak üzere Jagodina ve Vranja'da ikişer, Nis'te beş ve Backa Topola, Sremski Karlovci, Kladovo ve Uzicu belediyelerinde kurulan sandıklarda oy verme işlemi TSİ 21.00'da sona erecek.

Ülkedeki resmi sonuçların ise bugünkü oyların sayılmasının ardından açıklanması bekleniyor.

- Altı parti seçim barajını aştı

RIK, genel seçimde kullanılan oyları hata ihtimaline karşın yeniden saydığını ve resmi sonuçları 4 Mayıs'tan sonra açıklayacağını bildirmişti.

RIK'e göre oyların yüzde 99,82'lik kısmı sayıldı ve muhafazakar Sırp İlerleme Partisi (SNS) öncülüğündeki "Aleksandar Vucic-Sırbistan Kazanıyor" ittifakı oyların yüzde 48,24'ünü aldı.

Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS) öncülüğündeki ittifak yüzde 10,96, Sırp Radikal Partisi (SRS) yüzde 8,11, Demokrat Parti (DS) öncülüğündeki ittifak yüzde 6,03, "Yeter Artık-Sasa Radulovic" ittifakı yüzde 6,03 ve "Boris Tadic, Cedomir Jovanovic-Daha İyi Bir Sırbistan İçin" ittifakı yüzde 5,02 oy alarak yüzde 5'lik seçim barajını aşan diğer parti ve ittifaklar oldu.

"Sırbistan Demokrat Partisi-Dveri Hareketi" yüzde 4,99 ile seçim barajını aşamadı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.