Şırnak Şenoba'da Koronavirüs Tehlikesine Karşı Av Yasağı

Şırnak Şenoba'da Koronavirüs Tehlikesine Karşı Av Yasağı
Şenoba Belediyesi, Irak, İran ve Suriye'den göç ederek ilçe üzerinden geçen kanatlı hayvanların hastalık taşıma riskine karşı, kanatlı hayvan avını yasakladı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Uludere ilçesinin Şenoba beldesinde, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmak amacıyla kanatlı hayvan avlanması yasaklandı.

Şenoba Belde Belediye Başkanı Alihan Babat, mahalle muhtarları ve ihtiyar heyeti ile yaptığı toplantıda Kovid-19 tehlikesi nedeniyle önlem alınmasını kararlaştırdı.

Irak, İran ve Suriye ülkelerinden göç eden kanatlı hayvanların ilçe üzerinden geçtiği belirtilen kararda, şöyle denildi:

"İlkbahar mevsiminde kanatlı hayvanlar bölgemize göç etmektedir. Bu hayvanlar sınırımıza komşu Irak, İran ve Suriye'den gelen hayvanlardır. Bu göç eden hayvanların bulaşıcı hastalık taşıma riski ve şüphesi olduğundan beldemiz mücavir sınırları içerisinde vatandaşlarının avlanmaları kesinlikle yasaklanmıştır. Belde sakinlerinin kendi çocuklarına ve çevresine sahip çıkmaları ve dikkatli olmaları önemle rica olunur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.