Şırnak'taki terörle mücadele operasyonları

Şırnak'taki terörle mücadele operasyonları
172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı ekipleri, Silopi'de bir mağarada terör örgütüne ait Kanas keskin nişancı tüfeği, 4 Kalaşnikof piyade tüfeği, 38 dinamit lokumu ile çok sayıda mühimmat ele geçirdi- Ele geçirilen malzemeler arasında üniversite kimlik kartı

ANKARA (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir mağarada yapılan aramada, bölücü terör örgütüne ait Kanas keskin nişancı tüfeği, 4 Kalaşnikof piyade tüfeği, 38 dinamit lokumu ile çok sayıda mühimmat bulundu.

Güvenlik kaynaklardan alınan bilgiye göre, 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı ekipleri Silopi kırsalındaki bir mağarada arama yaptı.

Aramada, terör örgütüne ait bir Kanas keskin nişancı tüfeği, 4 Kalaşnikof piyade tüfeği ve 7 antitank roketatar mühimmatı bulundu. Ekipler ayrıca tüfeklere ait mühimmatlarla 60 kilogram amonyum nitrat, 38 dinamit lokumu ile muhtelif yaşam malzemeleri ve örgütsel dokümanlar ele geçirdi. Aramada bulunan bir el yapımı patlayıcı da imha edildi.

- Üniversite kimlik kartı

Ekiplerin mağaradaki aramasında yaşamsal malzemelerin yanı sıra teröristlere ait fotoğraf ve kimlik kartları da ele geçirildi.

Malzemeler arasında tavla, fotoğraf ve nüfus cüzdanlarının yanı sıra H.S. adına düzenlenen Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüne ait öğrenci kimlik kartı da bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.