Sistem sorunu çözülecek

Sistem sorunu çözülecek
Kaleli, “Referandum ile temel amaç, Türkiye’nin son 40 yıldan beri süregelen sistem sorununu çözebilmektir. İstikrar için, istikbal için hükümet sistemi değişikliği Türkiye’nin sorunları için tek çözümdür” dedi

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından tertip edilen Cuma Sohbetlerinin 1214. toplantısına AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Muhammet Uğur Kaleli konuşmacı olarak katıldı. Milletvekilleri tarafından katılımcılara referandum süreci anlatıldı.

 Anayasa değişikliğinin hiçbir zaman rejim değişikliği olmadığını, aksine hükümet sistemi değişikliği olduğuna vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Muhammed Uğur Kaleli, referandumun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsına istiyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti. Kaleli, “Bu son derece yanlış bir algı. Referandum ile temel amaç, Türkiye’nin son 40 yıldan beri süregelen sistem sorununu çözebilmektir. Şimdiye kadar 64 hükümet kurularak, 5 askeri darbe ve girişimini yaşadık. İstikrar için, istikbal için hükümet sistemi değişikliği Türkiye’nin sorunları için tek çözümdür. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Bizler gençlerimize güveniyoruz. 600 tane milletvekilinin hepsi de gençleri kapsamayacak. Belli bir zaman içerisinde belli bir kontenjan verilerek, o kontenjan içerisinde 18 yaş grubunun da tecrübe edinmesi adına gençleri destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİ SİSTEM KARARLAR İÇİN ÖNEMLİ

Milletvekili Ziya Altunyaldız ise, yeni sistemin hızlı karar alma noktasında büyük önem arzettiğini ifade ederek, “Millet iradesinin tesis ettiği bu sistemle beraber hem kararların hızlı alınması yani bir anlamda yürütme erkinin tekleştirilmesi ve vatandaş sorunlarının hızlı bir şekilde çözülmesi sağlanacak diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı sisteminde millet iradesi doğrudan etki edecek ve hükümet kurma süreçleri ile ilgili zaman kaybı yaşanmayacak, etkin ve çağdaş bir sistemin tesisini millet iradesine sunduk” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.