Sivas'ta işsizlere deneyim kazandırmak için işbirliği protokolü

Sivas'ta işsizlere deneyim kazandırmak için işbirliği protokolü
SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi....

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, işsizlerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına ve teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yönelik uygulanan işbaşı eğitim programlarından öğrencilerinde istenen düzeyde yararlanması ve gerek zorunlu, gerekse isteğe bağlı stajlarını bu kapsamda gerçekleştirebilmelerini amaçlandığı kurumlar arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza törenine CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Nurettin Köksal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Zeki Özdemir, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli katıldı.

İmza töreninde konuşan Köksal, iş başı eğitim programının protokolünü imzaladıklarını belirterek, bu protokolden firmaların yüzde 70 faydalandığını, yüzde 30'luk kısımlık payın ise Cumhuriyet Üniversitesine ayrıldığını kaydetti.

Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin projeden öncelikli olarak faydalanabileceklerini aktaran Köksal, "Bu projede öğrencilerimiz hem iş sahasını tanıyacak hemde maddi olarak destek alacaklar. Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı’nın da işbaşı programı düzenlemesi halinde kendilerine katkı sağlayacağız. Öğrencilerimizin 4 aylık çalışma süresini yakın zamanda 6 aya çıkarmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

TSO Başkan Vekili Zeki Özdemir ise protokolün hayırlı olmasını diledi.

Kocacık da imzalanan protokolün üniversite-şehir işbirliği çalışmasına iyi bir örnek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bu proje sayesinde öğrencilerimiz hem iş deneyimi sahibi olacak, hemde teorik bilgilerinin uygulamaya geçmesine vesile olacaktır. İşsizlerin mesleki deneyimlerinin artırılması ve teorik bilgilerin uygulama yaparak artmasını amaçlayan İşkur, öğrencilerimize yönelikte bir çalışma yapmıştır. Bu çalışma ile Üniversitemiz, daha çok talep edilen bir Üniversite olacaktır. İşkur Müdürümüz ve TSO Başkan Vekilimize ve bu projeye destek sağlayan katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından karşılıklı protokoller imzalandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.