Sivas'taki "kesik baş" cinayeti davası

Sivas'taki "kesik baş" cinayeti davası
Kentte 13 yıl önce bir uzman çavuşun başının kesilerek öldürülmesiyle ilgili cinayetin azmettiricisi olarak tutuklanan maktulün eşi ile katil zanlısı hakim karşısına çıkarıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ta 13 yıl önce bıçaklandıktan sonra başı kesilip gövdesinden ayrılmış halde bulunan uzman çavuşun öldürülmesiyle ilgili azmettirici olarak tutuklanan eşi ile katil zanlısı akrabasının yargılanmasına başlandı.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, uzman çavuş Adem Keleş'in öldürülmesiyle ilgili azmettirici olduğu gerekçesiyle yakalanan eşi Meryem Şule Erdemir Keleş (39) ile cinayeti işlediği öne sürülen akrabası Murat Arısoy (36) ve avukatları katıldı.

Mahkemede cinayeti işlediğini itiraf eden Arısoy, öldürülen kişiyi hiç tanımadığını belirtti.

Askerden geldikten sonra Adem Keleş'in eşi Meryem ile tanıştığını ve isteği üzerine olaydan 3 gün önce Sivas'a gelerek pansiyona yerleştiğini dile getiren Arısoy, "Evine gittiğimde bana Adem'in fotoğrafını gösterdi. 'Öldürecek misin?' diye sorular sorup öldürmem için beni sürekli adapte etti. İşini güzel yaptı. Meryem zaman zaman beni arayıp, 'öldür artık' diyordu, ben de her seferinde 'bakarız' diye geçiştiriyordum. Eşim şu saatte işe gidiyor, şu saatte kahveye gidiyor diye bana sürekli bilgi veriyordu" diye konuştu.

Cinayeti nasıl işlediğini anlatan Arısoy, "Hava soğuk ve karanlık olduğu için apartman girişinde bekledim. Karşı karşıya geldik. İkinci gün bıçak almıştım yanıma. 'Kimsin lan dün de yine karşıma çıktın' dedi. Konuşacağız dedim. O da bana bir şeyler söyledi. Tartışma esnasında beni öldürecekmiş gibi bir hisse kapıldım. Ben de cebimdeki bıçağı çıkarıp kendisine saldırdım. Karanlıkta bir boğuşma oldu. Darbe aldıktan sonra bıçağı boğazına dayadığımda bana 'yapma gardaş' dedi. Bıçağı eliyle tutmaya çalıştı" ifadesini kullandı.

Meryem'in, imam nikahlı eşi D.K. ile bu olayın gerçekleşmesi için hareket ettiğini iddia eden Arısoy, pişman olduğunu söyledi.

Meryem Şule Erdemir Keleş de kocasıyla sorunlar yaşadıklarını ancak suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Evliliğin hukuki yollarla sonlanacağını düşündüğünü ifade eden Keleş, şöyle konuştu:

"Eşim Adem beni dostunun yanında demirle dövünce ben evden ayrıldım. Aileme sığındım ancak Adem geldi, ailemi ikna ederek beni yeniden eve döndürdü. Ben Adem'i hiçbir zaman öldürmeyi ya da öldürtmeyi düşünmedim. En fazla ona 'Allah belanı versin, Allah canını alsın' gibi sözler söyledim. Murat olaydan 8-9 yıl sonra beni telefonla arayarak 'Sana bomba gibi bir haberim var. Adem'i ben öldürdüm' dedi. O sırada imam nikahlı eşim Dinçer Kara da yanımdaydı. Dinçer gidip olayla ilgili ihbarda bulunmuş. Beni de o dönemde aramız bozuk olduğu için olaya dahil etmiş."

Olayla ilgili ifadesi alınan tanıklar Rüştü K. ve Fatih C. ise cinayete azmettirdiği iddia edilen Meryem Şule Erdemir Keleş ile ilişkilerinin olduğunu iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanıklarının tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Sivas'ta, 1 Mayıs 2002'de Yenidoğan Mahallesi'nde Uzman Çavuş Adem Keleş'in başının kesilerek öldürülmesiyle ilgili 13 yıl boyunca delil toplayan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, 10 Aralık 2015'te, cinayetin azmettiricisi olarak uzman çavuşun eşi Meryem Şule Erdemir Keleş'i Kayseri'de (39), katil zanlısı olarak akrabası Murat Arısoy'u (36) İstanbul'da yakalamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.