Sivil Memurlardan Zam Talebi

Sivil Memurlardan Zam Talebi
Sivil Memurlar Sendikası(SİME-SEN) Konya Şubesi Başkanlığını tarafından, ‘Sivil memurlara yapılan haksızlıklar ve ayrımcılık’ konulu basın toplantısı düzenlendi.

SİME-SEN Konya Şube Başkanlığında gerçekleşen toplantı da konuşan, Sivil Memurlar Sendikası Konya İl Başkanı Ümit Karaca, TSK’da görevli devlet memurlarının bu kurumun üvey evladı olmadığını belirterek, özlük haklarında iyileştirme adı altında hiçbir atılım yapılmadığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) tüm mesai arkadaşlarıyla omuz omuza çalışmaktan gurur duyduklarını belirten Başkan Karaca, son yapılan düzenleme ile tüm subay, astsubay ve uzman erbaşların, maaşlarına 400 TL tutarında zam yapılırken aynı kurumun personeli olan devlet memurlarına bu zam çok görülerek kapsam dışında tutulduğunu söyledi.

ÖZLÜK HAKLARIMIZDA İYİLEŞTİRME İSTİYORUZ

TSK’da görevli devlet memurlarının kurumun taşeronu, üvey evladı olmadığını ifade eden Karaca, sözlerine şöyle devam etti: “Halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 232. ve 233. maddeleri sadece bizleri diğer kamu kurumlarında görevli tüm devlet memurlarından ayıran bir pranga maddesi olup halen TSK Disiplin Kurulu’na tabi olarak görev yapmaktayız. Ancak özlük haklarımızda iyileştirme adı altında hiçbir adım atılmamaktadır. Son yapılan astsubay, subay ve uzman erbaşlara yapılan zammın bizlere yansıtılmaması kurumdan dışlandığımız hissi yaratmış, moral ve motivasyonumuzu alt üst etmiştir. TSK’da çalışan asker şahıs personelin özlük haklarında yapılan iyileştirmeler bizi kesinlikle rahatsız etmemiş bilakis mutlu etmiştir ancak aynı kurumda görev yapan bizlerin bu iyileştirmede yok sayılması ve her iyileştirmede yok sayılması bizleri derinden yaralamış ve üzmüştür. Şuan Türkiye’de görev yapan tüm meslektaşlarımız bu konu ile ilgili rahatsızlıkları had safhaya çıktığının bilinmesi ve moral/motivasyonumuzu artırıcı, kurumumuzda varlığımızın hissettirildiği ivedi düzenlemelere gidilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

HABER: UĞUR SARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.