Sokak hayvanlarına "konforlu" hizmet

Sokak hayvanlarına "konforlu" hizmet
Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakım Evi, sahipsiz kalan hayvanlara otel konforunda ev sahipliği yapıyor- Sokak köpeklerinin tedavilerinin yapıldığı, doğumlarının gerçekleştirildiği merkezde geçen yıl bin 500'den fazla

NİĞDE (AA) - MUHAMMED YASİR AYDOĞAN - Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakım Evi, sahipsiz kalan hayvanlara modern bir ortamda hastane ve bakım hizmeti sunuyor.

Burçak Çayır mevkisindeki barınakta, tedavi merkezi, ameliyathane, doğum ve karantina bölümünde verilen hizmetlerle sokak hayvanlarının rahat ve konforu için itinalı bir çalışma yürütülüyor.

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından köpek hizmet aracıyla kent merkezindeki sahipsiz köpeklerin aşı ve kısırlaştırma takibi yapılıyor. Merkezde barınma ve beslenme ihtiyaçları karşılanan hayvanlar tedavi hizmetleriyle sağlıklarına kavuşturuluyor.

- "Beş yıldızlı hayvan barınağı"

Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Tunç Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl merkezde 3 veteriner hekimle bin 500'ün üzerinde ameliyat gerçekleştirildiğini söyledi.

Barınağın 350 köpek kapasiteli olduğunu ve bu sayının üzerine çıkabilecek şekilde kendilerini her zaman hazır tuttuklarını belirten Bilgin, şöyle konuştu:

"Tam teşkilatlı bir ameliyathane, tedavi merkezi, doğumhane ve karantina bölümlerinde 5199 sayılı kanunun bütün gerekliliklerini belediye olarak yerine getirmekteyiz. Geçen yıl trafik kazası nedeniyle 400 civarında köpeği ameliyat ettik. Tüfekle yaralama ve kesik gibi nedenler ile kısırlaştırma işlemleriyle beraber bin 500'ün üzerinde ameliyat gerçekleştirildi. Tam anlamıyla 5 yıldızlı bir hayvan barınağı olarak hizmet veriyoruz."

- Yaralı köpeğe deri nakli operasyonu

Barınakta görevli veteriner hekim Ali Sayın da sokak hayvanlarının ilgisiz bırakılmaları nedeniyle saldırgan tavırlar gösterdiklerini, yaralanan hayvanları hayatta tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Barınakta, tüfekle vurulmuş bir köpeği deri nakli yaparak sağlığına kavuşturduklarını anlatan Sayın, şunları kaydetti:

"Köpek, göğsünden tüfekle vurulduktan yaklaşık 10 gün sonra getirildi. Enfeksiyon olmuştu ve derinin kavuşma olasılığı hiç yoktu. Biz de perinal bölgeden aldığımız deriyi o bölgeye naklettik. Türkiye'de bu ameliyatın farklı bir köpekten alınan derinin diğer köpeğe nakledilerek yapıldığını biliyoruz. Biz ise köpeğin kendi derisinden alarak yaptık. Bu operasyon ilk olma özelliği taşıyor olabilir. Ameliyatının üzerinden 2 yıl geçti köpeğimizin şu an herhangi bir sorunu yok."

İnsanlara karşı çok tepkili olması ve çok havlamasından dolayı faranjit olan "Cingöz" ismini verdikleri küçük yapılı köpeğin boğaz tedavisini yaptıklarını aktaran Sayın, "Cingöz adlı köpeğimiz 'tavuk yiyor' diye barınağımıza getirildi. İnsanlar, aç bıraktıkları köpeklerden 'tavuğumu yedi, kuşumu yedi' diye şikayet ediyor. Şu anda havlamasını dahi unuttu. Kendini sevdirmek için bir nevi kırk takla atıyor diyebilirim. Cingöz maskotumuz haline geldi, iş yerimize geldiğimizde bizi kapıda karşılıyor, psikolojik olarak güne mutlu ve motive başlamamıza neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.