Somali'de okul servisine düzenlenen saldırı

Somali'de okul servisine düzenlenen saldırı
Dışişleri Bakanlığı: - "Somali'nin başkenti Mogadişu’da vatandaşlarımızın da içinde bulunduğu bir araca yapılan saldırıda bir vatandaşımızın yanı sıra Azerbaycan ve Somali vatandaşlarının hayatını kaybettiği, bazı vatandaşımızın ise yaralandığı üzüntüyle

ANKARA (AA) - Somali'nin başkenti Mogadişu’da Türk vatandaşlarının da bulunduğu bir araca düzenlenen saldırıda bir Türk vatandaşının yanı sıra Azerbaycan ve Somali vatandaşlarının da hayatını kaybettiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yaralı Türk vatandaşlarının durumunun Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği tarafından yakından takip edildiği belirtilerek, "Bu hain saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yararlılara acil şifa dileklerine yer verilen açıklamada, "Bugün (30 Mart 2016) akşam saatlerinde Somali'nin başkenti Mogadişu’da vatandaşlarımızın da içinde bulunduğu bir araca yapılan saldırıda bir vatandaşımızın yanı sıra Azerbaycan ve Somali vatandaşlarının hayatını kaybettiği, bazı vatandaşımızın ise yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir" bilgisine yer verildi.

Somali polis kaynakları, Mogadişu'da bir servis minibüsüne okul dönüşünde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce saldırı düzenlendiğini, yaralanan çocukların tedavi için Mogadişu'daki hastanelere kaldırıldığını belirtmişti. Olayın ardından bölgede görev yapan Afrika Birliği askerleri, güvenlik tedbirlerini artırmış, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.