Somali'de protesto

Somali'de protesto
Hiran'daki gösteride güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 6 kişi yaralandı

MOGADİŞU (AA) - Somali'nin Hiran bölgesinde düzenlenen gösteride güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Hiran bölgesinin merkezi Beledveyne'de çok sayıda kişi Hiran ve Orta Şebelle'deki kabileleri yerel yönetim müzakerelerine katılması konusunda ikna için bölgeye gelen Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'u protesto etti.

Gösteri sırasında çıkan arbedede güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu bazı eylemcilerin yaralandığı kaydedildi. Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, çıkan olaylarda 6 kişi yaralandı.

Bölgenin önde gelenlerinden Şeyh Osman, olayların Somali hükümetinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında Hiran ve Orta Şebelle'de yerel yönetim kurulmasına ilişkin müzakerelerin kesilmesinin ardından meydana geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mahmud'un kabile liderlerini müzakerelere katılma ve uzlaşı konusunda ikna etmek için kente geldiğini kaydeden Osman, güvenlik güçlerinin göstericilerin toplanmasını önlemek için birçok cadde ve sokakta konuşlandığını ifade etti.

Somali'nin Hiran ve Orta Şebelle bölgelerinde federal yönetim kurulabilmesi için kabile liderlerinin ikna edilmesi amacıyla Ağustos 2015'ten bu yana yoğun görüşmeler yapılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.