Somali'deki şiddet olayları

Somali'deki şiddet olayları
Güvenlik güçleri ve terör örgütü Şebab mensupları arasında çıkan çatışmada 10 militan öldürüldü

MOGADİŞU (AA) - Somali'nin Galguduud bölgesinde Somali güçlerinin düzenlediği operasyonda terör örgütü eş-Şebab üyesi 10 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Galgaduud bölgesindeki Gelad Belde Başkanı Hıdır Mahmud Ali yaptığı açıklamada, Somali askerlerinin Gelad beldesindeki askeri bölgeye saldırı hazırlığında olan Şebab militanlarını iil Temr beldesinde pusuya düşürdüklerini, çıkan çatışmada 10 militanın öldürüldüğünü belirtti.

Ali, öldürülenler arasında örgütün mali işler sorumlularından Ahmed Iyd ve suikastlerden sorumlu Mahmud Abdullah'ın da olduğunu kaydetti.

Silahlı bir örgüt olarak 2004'te kurulan Şebab, Somali'nin güney ve orta kesimlerinde kontrolü elinde bulunduruyor. Afrika Birliği Barış Gücü'ne bağlı 22 bin askerle desteklenen Somali ordusu, Şebab başta olmak üzere silahlı grupların denetimindeki bölgeleri geri almak amacıyla operasyon düzenliyor. Örgüt, ülkedeki şiddet eylemleri, rehin alma ve suikastlerden sorumlu tutuluyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.