Somalili Eski Bakanın Gözaltına Alınması

Somalili Eski Bakanın Gözaltına Alınması
Eski Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Abduşşekur'un "evinin aranmasına silahla karşılık verdiği" için gözaltına alındığı açıklandı

MOGADİŞU (AA) - Somali'de gece saatlerinde hükümete bağlı özel kuvvetlerin evine düzenlediği operasyon sırasında yaralanan eski Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Abdurrahman Abduşşekur'un "evinin aranmasına silahla karşılık verdiği" için gözaltına alındığı bildirildi.

Ulusal Güvenlik Bakanı Muhammed Ebu Bekr ve Başsavcı Ahmed Ali Tahir, düzenledikleri ortak basın toplantısında, hükümete bağlı özel kuvvetlerin gece saatlerinde Abduşşekur'un başkent Mogadişu'daki evine düzenlediği operasyon sırasında yaşanan olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başsavcı Tahir, Abduşşekur'un Mogadişu'nun doğusundaki Vedcer semtinde bulunan evinin aranmasına izin vermeyerek silahla karşılık vermesi üzerine gözaltına alındığını söyledi.

Tahir ayrıca ülkenin ulusal güvenliğini tehdit eden yıkıcı eylemlerle ilişkili olduğu düşünülen bazı isimler hakkında kısa süre önce inceleme başlatıldığını aktardı.

Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü Abdulaziz Ali İbrahim tarafından okunan bakanlık açıklamasında da "Siyasi muhalif Abdurrahman Abduşşekur, arama izni olmasına rağmen güvenlik güçlerine karşı çıkmıştır." denildi.

Somali eski Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Abduşşekur'un başkent Mogadişu'daki evine gelen güvenlik güçleri ile korumaları arasında çatışma çıkmış, olayda Abduşşekur yaralanırken 4 koruması ise hayatını kaybetmişti.

Somali'de 2016'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan muhalif isimlerden Abduşşekur, pek çok defa hükümete yönelttiği sert eleştirilerle gündeme gelmişti.

Somali Başsavcılığı geçen hafta Meclis Başkanı'na iki milletvekilinin yargılanması için dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.