Sonbaharda Göz Sağlığına Dikkat!

Sonbaharda Göz Sağlığına Dikkat!
Özel Düztepe Yaşam Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Ceren Erdoğan Poyraz, sonbahar ayının hassas bir mevsim olduğundan dolayı göz sağlığını etkilediğini ifade etti .
zel Düztepe Yaşam Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Ceren Erdoğan Poyraz, sonbahar ayının hassas bir mevsim olduğundan dolayı göz sağlığını etkilediğini ifade etti .
 
Göz sağlığında alınması lazım gelen önlemler hakkında veri (bilgi) veren Poyraz, göz nezlesine yakalanmamak için toplu taşıma araçlarında dikkatli olunması gerekmekde olduğunu vurguladı. Göz sağlığını koruyucu tedbirler alınabileceğini ifade eden Poyraz, şu şekilde açıkladı : "Bu mevsimde özellikle kalabalık yerlerde, özellikle otobüs, tramvay gibi toplu taşıma araçlarında dikkatli olunmalı. Bu mevsimde gözde en ufak bir bulgu olduğunda kızarıklık, kaşıntı, çapaklanma olduğunda göz hekimine başvurulmalıdır. İlaçlarımızı özenle kullanmalıyız. Tedavimizi yarım bırakmamalıyız."
 
Ofis çalışanlarında görülmüş olan göz problemleri hakkında da veri (bilgi) veren Poyraz, şunları belirtti : "Ofis çalışanlarında görülmüş olan ciddi problem günümüzde monitör hastalığıdır. Hepimizin hayatında bilgisayar çok fazla mühim bir yer tutuyor. Klimalar, yoğun klima kullanımı ofis çalışanlarında göz sağlığını ciddi derecede etkiliyor. Herhangi bir göz hastalığı varsa bunu tetikleyebiliyor. Bu hastaların göz hastalarına başvurmalarını önereceğim. Özellikle klimalı ortamlarda göz kuruluğuna yönelik nemlendirici damla kullanılabilir. Düşük derecede olsa sürekli bilgisayara bakan kişilerde gözlük kullanımı tekrar faydalı olabilir."
 
Çocuklardaki göz hastalıklarının erken tanısının önemine tüm dikkatleri üzerinde toplayan Poyraz, sözlerini şu şekilde devam ettirdi : "Bölgemizde çocukluk çağında göz hastalıkları çok fazla sık görülüyor. Özellikle genetik hastalıklar, şaşılık ve kataraktlar bir hayli sık görülür. Bu mevzuda ailelerden ricam çocuklarında göz sulanması, kızarıklık, gözün saydam tabakasında kızarıklık gördüklerinde hatta gözde bir odaklanma problemi gördüklerinde vakit kaybetmeksizin göz hekimine başvurmaları lazım gelir . Zira , bu çağda erken teşhis çok fazla mühim 1 ay ya da 2 dahi çocuklarda kalıcı görme problemlerine yol açabilir gecikmeler. Bu sebepten ötürü en geç 1 yaşında bütün çocukların göz muayenesinden geçmesini tavsiye ediyorum."
 
Sonbahar ayında güneş ışınlarının göze direkt temasının göz sağlığına negatif etki edeceğine işaret eden Poyraz, sonbahar ayı da olsa güneş gözlüğü kullanılmasını şiddetle tavsiye ettiğini aktardı. Özellikle vasıta kullananlara güneş gözlüğü kullanmaları hususunda uyarılarda mevcut bulunan Poyraz, şu şekilde açıkladı : "Güneşli bölgelerde, Güneşli ülkelerde güneş gözlüğü kullanımını şiddetle tavsiye ederim. Özellikle güneş gözlüğü Güneydoğu, Doğu Anadolu Bölgesi gibi dört mevsim güneş alan yerlerde güneş ışınlarının daha dik gelmesi sebebiyle özellikle vasıta kullanan kişilerde, açık havada çalışan kişilerde önerilir. Kışın açık havada çalışanlar ve vasıta kullananlara güneş gözlüğü kullanımını tavsiye ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.