Sorgun Devlet Hastanesine Mescit

Sorgun Devlet Hastanesine Mescit
YOZGAT (AA) - Sorgun Devlet Hastanesi bünyesinde yaptırılan mescit ibadete açıldı.Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada,...

YOZGAT (AA) - Sorgun Devlet Hastanesi bünyesinde yaptırılan mescit ibadete açıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastane zemin katında erkekler için yaptırılan mescitte yaklaşık 300, kadınlar için yaptırılan mescitte ise 250 kişinin ibadet edebileceğini söyledi.

Hastane inşaatı planında, mescit bölümlü bulunmadığını, hastaneye gelen insanların ibadetlerini yapma konusunda sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

"Hastanemiz şehir merkezine oldukça uzak bir yerde, bu nedenle de çevrede bulunan camiler biraz uzak kalıyor. Tedavi amaçlı hastaneye gelen vatandaşlarımız namazlarını kılmak için sıkıntı yaşıyorlardı. Hastane yönetiminden bize teklif geldi. Biz de oturup değerlendirdik. Ben babamın, annemin hayrına hastanemizin zemin katında erkeklere ait 300 metrekarelik, arkadaşımız Üzeyir Karataş ise bayanlara ait 250 metrekarelik bir mescit yaptırmaya karar verdik. Bugün de mescidimizi ibadete açtık. Hayırlı uğurlu olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.