Sorgun'da Ahırlarda Modernizasyon Yapıldı

Sorgun'da Ahırlarda Modernizasyon Yapıldı
YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde besicilik yapan 8 hayvan işletmesine ait ahırlarda tadilat ve modernizasyon yapıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde besicilik yapan 8 hayvan işletmesine ait ahırlarda tadilat ve modernizasyon yapıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Canbolat, "Ahırların Modernizasyonu ve Tadilatı Projesi" kapsamında KOP ile ortak yürütülen projeyle 8 işletmede tadilat ve modernizasyon yapıldığını belirtti.

Canbolat, ahır başına 25-35 bin lira arasında harcama yapıldığını anlatarak, "Sorgun şartlarına uygun yarı açık ve kapalı sistem hayvan işletmeleri yapıldı. Büyük ahır projeleri yapıp, yüz binlerce lira para harcamak oldukça gereksiz. Biz betona değil, hayvana yatırım yapın diyoruz. Az bir parayla ahırlarınızı yapın, kalan parayla hayvan alınması daha karlı ve mantıklı." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.