Sorgun'da Osmanlığa kursuna yoğun ilgi

Sorgun'da Osmanlığa kursuna yoğun ilgi
YOZGAT (AA) - Sorgun Halk Eğitim Merkezi ile Osmanlı Eğitim Derneği Sorgun Temsilciliği işbirliğinde açılan Osmanlıca kursuna yoğun ilgi görüyor. Osmanlı...

YOZGAT (AA) - Sorgun Halk Eğitim Merkezi ile Osmanlı Eğitim Derneği Sorgun Temsilciliği işbirliğinde açılan Osmanlıca kursuna yoğun ilgi görüyor.

Osmanlı Eğitim Derneği Başkanı Hamdi Yüksel, derneği 7 ay önce açtıklarını belirterek, bu sürede kültürel faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

Halk Eğitimi Merkezi ile işbirliği yaparak Osmanlıca kursu açmayı planladıklarını ifade eden Yüksel, "Derneğimizi daha iyi tanıtabilmek, bununla birlikte isminden de anlaşıldığı gibi Osmanlı Derneği olması hasebiyle, Osmanlıca öğretimi konusunda da bir gayret içerisine girdik. Sorgun'da ilk defa açılan Osmanlıca kursuna şimdiye kadar en 65-17 yaş aralığında 17 kursiyer kayıt oldu" dedi.

Yüksel, kursiyerlerin Osmanlıcayı hem okuyup hem de yazabileceklerini belirterek, "Kursumuzun asıl amacı aslında bize ait olan, ülkemizde turist gibi gezdiğimiz, dedemizde kalmış olan bir tapu belgesini, siyonist çeşme hitabesini ya da elimizdeki paraları okuyabilmek, ecdadımıza olan vefa borcumuzu gösterebilmektir” diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.