Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Haftası
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Veli Karacaköylü, Sosyal Güvenlik Haftası'nda yapılacak kutlama programı hakkında bilgi verdi.Veli...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Veli Karacaköylü, Sosyal Güvenlik Haftası'nda yapılacak kutlama programı hakkında bilgi verdi.

Veli Karacaköylü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, sosyal güvenliğin, kişileri ve aileleri iş kazası, meslek hastalığı, malullük, yaşlılık ve ölüm gibi risklerin yol açacağı gelir azalışı veya harcama arttırıcı zararlardan korumak üzere hayata geçirilen bir sistem olduğunu belirtti.

Sosyal Güvenlik Haftası'nın amacının paydaşların da katılımını sağlayarak, kamuoyunda sigortalı istihdamını teşvik etmek olduğuna değinen Karacaköylü, şöyle konuştu:

"Sosyal güvenlik bilincini artmaya yönelik bilgilendirici ve tanıtıcı faaliyetler yaparak bu konuda çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Sosyal Güvenlik Reformu ile SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilerek dağınıklık giderilmiş, işçi, esnaf ve memur ayrımı ortadan kaldırılmış, farklı uygulamalara son verilerek norm ve standart birliği sağlanmış ve mali açıdan sürdürülebilir bir sistem kurulmuştur. Reformla birlikte önemli gelişmeler kaydedilerek, çok hızlı bir sürece girilmiş ve ciddi farklılıklar getirilmiştir. Sosyal Güvenlikte işlemler basitleştirilerek bürokrasi ve kırtasiyecilik azaltılmıştır. Emeklilerimizin, yapacakları işlemler için hangi belgeler gerektiği, işleminin ne kadar sürede sonuçlanacağı gibi konularda bilgi sahibi olmaları sağlanarak, yapılan işlemlerin vatandaşlarımız tarafından kontrol edilebilir bir hale getirilmesi sağlanmıştır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.