S&P Arjantin'in notunu yükseltti

S&P Arjantin'in notunu yükseltti
NEW YORK (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Arjantin'in yabancı para cinsinden kredi notunu yükseltti.S&P'den yapılan...

NEW YORK (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Arjantin'in yabancı para cinsinden kredi notunu yükseltti.

S&P'den yapılan açıklamada, Arjantin'in yabancı para cinsinden kredi notunun seçilmiş temerrüt olan "SD"den "B-"ye yükseltildiği, yerli para cinsinden kredi notunun "B-" seviyesinde korunduğu ve görünümün de "durağan" olduğu belirtildi. Açıklamada, kredi notundaki yükselmenin, 5 Mayıs'ta Arjantin'in 2,7 milyar dolarlık gecikme faiz bedelini kreditörlere ödemesinin ardından geldiğine işaret edildi.

"Durağan" görünümle ilgili olarak Arjantin hükümetinin, ekonomik ve siyasi zorluklara rağmen, mali ve yapısal düzenlemelere bağlı kaldığı ifade edilen açıklamada, ülkenin yüksek enflasyon ve mali açığıyla ilgili ise uyarılarda bulunuldu.

Açıklamada, merkezi hükümetin toplam borcunun Aralık 2015 itibarıyla 222,7 milyar dolar olduğu kaydedilirken, bunun ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 54'üne denk geldiği bildirildi.

Arjantin'in, mali açığı dış fon yardımıyla finanse etmesi durumunda söz konusu oranın artacağı belirtilen açıklamada, ülkenin borç oranının kontrol edilebilmesi için hükümetin gelecek iki yılda mali açığı dizginlemesi ve ekonomik büyümeyi teşvik etmesi gerektiği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.