SP Genel Başkan Yardımcısı Tongüç:

SP Genel Başkan Yardımcısı Tongüç:
"Bu millet başı ne zaman sıkışsa milli ve manevi değerlerine bağlı olarak ayağa kalkmış, yeniden kendinden beklenen hizmeti yapmıştır"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, "Bu millet başı ne zaman sıkışsa milli ve manevi değerlerine bağlı olarak ayağa kalkmış, yeniden kendinden beklenen hizmeti yapmıştır" dedi.

Tongüç, partisinin Elbistan Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Divan Kurulunda yaptığı konuşmada, Saadet Partisi ve milli görüşün varlığının, insanlığın saadeti, huzuru ve barışı için olduğunu söyledi.

Bu coğrafyanın zorluğunu dile getiren Tongüç, büyüklerin buralarda tutunabilmek için büyük zorluklarla karşı karşıya geldiğini, 28 civarında haçlı seferini bu milletin gönlünde söndürdüğünü kaydetti.

Anadolu'nun bu milletin olana kadar çok sayıda şehitler verdiğini hatırlatan Tongüç, şöyle devam etti:

"Bugün de bu tehlike geçmiş değildir. Bu millet başı ne zaman sıkışsa milli ve manevi değerlerine bağlı olarak ayağa kalkmış, yeniden kendinden beklenen hizmeti yapmıştır. Milli görüş hareketinin de ortaya çıktığı 1969'da insanlık büyük bir sıkıntıya sokulmuştu. 1969'da ne diyorsak, 2026'da, 2046'da diyeceğimiz şeylerden bahsediyoruz. Biz, bir seçimden bir seçime gelen geçen nefesi tükenen anlayışla hareket etmedik, etmeyeceğiz. Çıktığımız andan itibaren bu millet ahlaksız ve maneviyatsiz ayakta kalamaz demişiz. Bugünde aynı şeyi söylüyoruz."

Türkiye'nin Ortadoğu'ya filmler ihraç eder duruma gelmesini "çok üzüntü verici bir hadisedir" olarak değerlendiren Tongüç, "Arap ülkelerinin birçoğunda 'Osmanlı'nın torunları' diye baktıkları Türkiye'de oynatılan birtakım filmlerin ve dizilerin ihraç olarak o ülkelere gönderilmesi ve o filmlerin Müslüman ülkelerin de ahlakını bozmaya çalışması bizim açımızdan fevkalade üzüntü vericidir" diye konuştu.

Tongüç, ahlakı ve maneviyatı olmayan bir toplumun ayakta kalmasının mümkünatının olmadığını kaydetti.

Kimsenin makamıyla, maaşıyla işlerinin olmadığını dile getiren Tongüç, "Birileri orada fazla oturdu, onlar kalksın biz oturalım derdinde de değiliz. Bu geminin içerisinde hep birlikteyiz. Türkiye gemisi delinir ve yok olursa hep beraber batacağız. Biz kardeşlik vazifemiz gereği 45 yıldır bunu ifade ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin çok tehlikeli bir döneme girdiğini, dikkatli olunması gerektiğini belirten Tongüç, Ankara'da yaşanan patlamada, Sur ve Silopi ilçelerinde devam eden terörle mücadelede şehit olan bütün güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır diledi.

Tongüç, Türkiye'nin 23. Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı, vefatının 5. yılında saygı, sevgi ve rahmetle andıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.