Spor tutkusuyla 52 yaşında 5 madalya kazandı

Spor tutkusuyla 52 yaşında 5 madalya kazandı
Emekli kimya öğretmeni Melek Didem Saracel, geçirdiği kaza sonrası "artık spor yapamazsın" diyenlere inat, yüzmede ulusal başarılara imza attı - Saracel: "Kazandığım 5 madalyayla çocukluğumdan bu yana hayal ettiğim bir başarıyı elde etmiş oldum"

DENİZLİ (AA) - İBRAHİM SÜZER - Denizli'de yaşayan 52 yaşındaki yüzücü Melek Didem Saracel, üç aylık hazırlık döneminin ardından katıldığı ilk şampiyonada, biri altın 5 madalya kazandı.

Masterler Yüzme Şampiyonası'nda 5 madalya elde eden emekli kimya öğretmeni Saracel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana yüzmeyi çok sevdiğini, sahilde veya havuzda yüzerken kendisini hep yarışta hayal ettiğini belirtti.

Yüzmenin yanında kayak ve bisiklet sporuyla da ilgilendiğini, günde 90 kilometre pedal çevirecek kadar kendisini geliştirdiğini dile getiren Saracel, geçen yıl geçirdiği kayak kazası sonrası çapraz bağlarının koptuğunu, bir süre spordan uzak kaldığını ifade etti.

Geçirdiği kaza sonrası kendisine "artık spor yapamazsın" diyenlere kızarak doktor gözetimi altında yüzmeye başladığını dile getiren Saracel, "Sporla bu kadar iç içe olan benim gibi bir kadın, bu kazayla dibe vurdu. Altı ay perişan halde yaşadım" dedi.

Haftanın belirli günlerinde Pamukkale Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda yüzdüğünü, bu sırada masterler yarışlarına katılmak için Pamukkale Üniversitesi Spor Kulübüne başvurduğunu anlatan Saracel, şunları söyledi:

"Yüzme, sakatlığıma çok iyi geldi. Havuzda kalma sürem gittikçe arttı ve her gün 2 saat suda kalmaya başladım. Pamukkale Ünivesitesi Spor Kulübünün lisanslı sporcusu olduktan sonra antrenörümle çalışmalara başladık. Her geçen gün daha iyi dereceler elde ediyordum. Yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın ardından Trabzon'da düzenlenen Masterler Yüzme Şampiyonası'nda 50-54 yaş kategorisinde 50 metre serbest stilde birinci, 100, 200 ve 400 metre serbest stilde ikinci ve 800 metre serbest stilde üçüncü oldum. Kazandığım 5 madalyayla çocukluğumdan bu yana hayal ettiğim bir başarıyı elde etmiş oldum. Çevremdekilere de sporun kolay bırakılacak bir tutku olmadığını anlattığımı umuyorum."

Saracel, özellikle kadınların spor yapmasının çok önemli olduğunu, yaş veya sosyal konumlarına bakmadan her kadının sevebileceği bir sporu düzenli olarak yapmasının gerektiğini dile getirdi.

Sporun bedensel yararlarının yanında insanın kendisini daha iyi tanımasını da sağladığına işaret eden Saracel, "Bazen insanların içinde gizli olan, kendilerinin bile göremedikleri özellikleri olabiliyor. O gizli özellikler spor sayesinde keşfediliyor. Kimse 'ben kendimi tanıyorum' diye düşünmesin, ne yapabileceklerini, sınırlarının ne olduğu görmeye çalışsınlar" diye konuştu.

Evli ve iki çocuk annesi Melek Didem Saracel, katıldığı Masterler Yüzme Şampiyonası'nda, bayanlar 50-54 yaş kategorisinde, 50 metre serbest stilde birinci, 100 metre, 200 metre ve 400 metre serbest stilde ikinci, 800 metre serbest stilde üçüncü oldu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.