Spor ve Aktif Yaşam Fuarı'nın tanıtımı yapıldı

Spor ve Aktif Yaşam Fuarı'nın tanıtımı yapıldı
Türkiye'de ilk kez 14-17 Nisan'da İstanbul'da yapılacak fuarda, birçok spor branşında etkinlik düzenlenecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye'de ilk kez 14-17 Nisan tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Spor ve Aktif Yaşam Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki genel merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt ve fuara ev sahipliği yapacak TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü katıldı.

Ersözlü, fuarda 200'ün üzerinde firma ve kulübün yer alacağını belirterek, "Bu fuarın geleneksel olarak devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Sporun içindeki her şey bu fuarın içinde olacak. 100 bin civarındaki ziyaretçi bekliyoruz. Çok güzel etkinlikler hazırladık. Spor dünyasının ünlü simaları bu fuarda olacak. 200'ün üzerinde firma ve kulüp yer alacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da ciddi bir girişimde bulundu. Büyük bir stand kuracaklar fuarda. Önümüzdeki 5 yıl içinde Avrasya coğrafyasında aranan bir fuar olacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen de fuarın faydalı olacağına inandığını aktararak, "TÜYAP'ta 500'e yakın aerobik ve plates eğitmeni bekliyoruz. Yurt dışındaki organizasyonları görünce 'biz bunu Türkiye'ye taşımalıyız' dedik. İleriki yıllarda fuarı uluslararası bir boyuta taşınacaktır. Ülkemizde spor kültürünün oluşması için de federasyon olarak ciddi çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Kurt ise fuarda yer alacaklarından dolayı gurur duyduklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Ülke genelinde 10 bin civarında, İstanbul'da da 4 bin kadar salonda gençlerimize amaca yönelik fitness eğitimleri verilmekte. Bunun bir de yarışma boyutu var. Sporumuzu tanıtmak adına, camiamızdaki başarıları, hazırlık süreçlerini anlatmak için bu fuarda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Fuara büyük bir katılım beklemekteyiz. Doping skandallarıyla bizde de olmak üzere birçok branşta sıkıntılar yaşandı. Bizim sporumuzun dopingsiz de yapılabildiğini bu fuar sayesinde göstereceğiz."


- Fuarda birçok organizasyon düzenlenecek



Spor sektöründe tüm teknolojik yeniliklerin ve gelişmelerin sergileneceği fuarda birçok spor branşı aynı çatı altında buluşacak.

Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek fuarda Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Vücut Geliştirme Müsabakaları da yapılacak. Vücut geliştirme müsabakalarının yanı sıra Türkiye Cimnastik Federasyonu da fuarda etkinlikler düzenleyecek.

Türkiye Basketbol Federasyonunun turnuva düzenleyeceği organizasyonda eş zamanlı olarak Avrasya Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı yapılacak. Organizasyonun içinde su sporlarlarında "Boat İstanbul Fuarı" da gerçekleştirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.