STK’lardan Yeni Zelanda için cenaze namazı

STK’lardan Yeni Zelanda için cenaze namazı
Yeni Zelanda’da gerçekleştirilen ve 49 masum Müslümanın hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısına Konya'da da tepkiler çığ gibi büyüyor.

whatsapp-image-2019-03-16-at-16.01.03.jpegYeni Zelanda’da gerçekleştirilen ve 49 masum Müslümanın hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısına tepkiler çığ gibi büyüyor. Konya Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek Kılıçarslan Meydanında yeni Zelanda'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldılar.

Konya Genç sivil toplum kuruluşları Platformu adına, basın açıklaması yapan Mehmet Şentürk ”Bugün burada, yüreklerimizde hissettiğimiz tarifsiz acıyı paylaşmak, şeytanın askerlerine ve onların her türlü saldırılarına karşı meydan okumak üzere toplanmış bulunmaktayız.  Gün geçmiyor ki, İslam düşmanları İslam’a ve İslam’ın kutsallarına karşı beslemiş oldukları kini kusmasınlar. Ellerine geçen her fırsatta Müslümanlara saldırmayı şiar edinenler, dün alçakça bir terör saldırısı daha gerçekleştirerek, organize bir şekilde aynı anda iki mabedimize saldırmak suretiyle 49 kardeşimizi şehit ederken onlarcasını da yaraladılar. Bizler biliyoruz ki, bu alçak saldırı vahşi batının kurguladığı küresel siyasetin, medya aracılığıyla yürüttükleri İslam karşıtı söylem ve eylemlerinin hem bir parçası hem de sonucudur “ dedi.

Şentürk ”Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde vuku bulan bu menfur terör saldırısı, sosyal medya hesapları üzerinden yapılan canlı yayınlarla bütün dünyanın gözü önünde gerçekleştirilmiştir. Bu suretle aynı alçaklığı yapmak niyetinde olan potansiyel teröristler özendirilirken, Müslümanlara da korku salınmak istendiği ortadadır.  İslam’ı şiar edinen mazlum ve mustazaf milletler tarih boyunca hep aynı zalimliklerle karşı karşıya kalmıştır. Geçmişte Silvan'ın Susa köyünde Cami yarenlerini şehit edenlerin, Filistin'de El Halil camisine yapılan Siyonist saldırının, Afganistan'da katil ABD'nin cami saldırılarının ve Suriye'de katil Esed ile işbirlikçilerinin camilere olan saldırılarının ve yine Siyonistlerin Mescidi Aksa'ya her gün yaptıkları çirkefliklerin amaç ve gayesi ne ise bugün Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde katliam gerçekleştirenlerin amacı da aynıdır. Geçen hafta Polonya’da teröristlerce şehit edilen Furkan Kocaman kardeşimizin şehit edilme sebebi de bu hadiselerden ayrı düşünülemez” diye konuştu.

Şentürk, “Onlar, korkuyla, baskıyla, zulüm ve işkence ile İslam'ın nurunu söndürmeye çalışıyorlar ama buradan tüm müstekbirlere bir daha sesleniyoruz:  “Son bir fert kalıncaya kadar İslam'a ve O’nun kutsallarına kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Sizin yıkmak için her türlü fırsatı denediğiniz yeryüzündeki mescitleri canımız pahasına da olsa koruyup imar edeceğiz. Bir öleceğiz, bin dirileceğiz. Çünkü Kalubeladan beri,  Korku ve yeis size, cesaret ve ümit bize yazılmıştır. Buradan tüm İslam âlemine de sesleniyoruz. Bizler biliyoruz ki bu alçak teröristler cesaretlerini bizim bölünmüşlüğümüzden almaktadır. Bugün değilse bu ümmet ne zaman bir araya gelecektir? Bugün değilse bu ümmet ne zaman kardeşlerinin hesabını soracaktır? Bugün değilse ne zaman kıyamın haşyeti zalimleri titretecektir? Bizi öldüren güçsüzlüğümüz değil, sessizliğimiz ve etkisizliğimizdir.” şeklinde konuştu.

İslam dünyasının liderlerine çağrıda bulunan Şentürk, “İstanbul’da bir araya geliniz. Ayasofya’dan başlatacağımız yürüyüşle, Müslümanların kimsesiz, çaresiz ve zavallı olmadıklarını haykırınız! Göreceksiniz ki tüm ümmet ardınızdan yürüyecektir. Sadece bu yürüyüşümüz bile Teröristlere ve terör devletlerine korku salmaya yetecektir. Allah’ın mescitleri içinde, Allah’ın isminin anılmasını men eden ve o mescitlerin harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır? İşte o zalimler yok mu, onların bu mescitlere korka korka girmekten başka hakları yoktur. Bunları yapan o zalimlere, dünyada büyük bir felaket ve mahrumiyet, ahirette de büyük bir azap vardır.” (Bakara: 114) Buyuruyor.” ifadelerini kullandı.

Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacak

Şentürk, son olarak şunları söyledi: “Bizler buradan, tüm müsteşrikleri, İslam düşmanlarını tövbe etmedikleri sürece korkunç bir azapla müjdeliyoruz.  Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacak ve hiç beklemedikleri bir anda korkunç bir azap onları sarıverecektir. Ayasofya’nın minarelerinden ve okunan ezandan rahatsız olan İslam düşmanları, terk etmedikleri zalimlikleri karşısında, bir gün Ayasofya minberinden yapılacak kıyam çağrısını duyduklarında saklanacak delik arayacaklardır. Biz bu menfur saldırıyı unutmayacağız. Irak’ı, Suriye’yi, Filistin’i, Doğu Türkistan’ı, Furkan Kocaman’ı unutmayacağız. İslam düşmanlarına, müjdelendikleri azabı hatırlatıyoruz. Yüreğine kor düşmüş olan tüm Müslüman kardeşlerimizi ise her türlü provokatif hareketlere karşı sağduyulu olmaya ve bu elim hadisenin benzerlerinin vuku bulmaması için hukuk önünde hesabının sorulması, faillere en ağır cezaların verilmesi için takipçi olmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle Yeni Zelanda'da meydana gelen saldırıda şehit olan kardeşlerimizin şehadetlerini tebrik ediyor, başta şehitlerin aileleri olmak üzere tüm İslam Ümmetine taziyelerimizi sunuyoruz”

Basın açıklaması Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından kılınan Gıyabi Cenaze Namazı ile sona erdi.

Haber: Umahan ÖZ

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.