Su birikintisi içinde EYP tuzağı

Su birikintisi içinde EYP tuzağı
Mayın ve EYP Tespit Timi tarafından Yüksekova'da, su birikintisi içinde tespit edilen, plastik torba ve bidon içerisine yerleştirilen amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcılar imha edildi- Kilit taşları ve mıcır zemin kaplanarak üstü kapatıla

ANKARA (AA) - Bölgede el yapımı patlayıcı (EYP) ve mayın arama çalışmalarını sürdüren Mayın ve EYP Tespit Timi (METİ), Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde su birikintisi içinde tespit ettiği patlayıcıları imha etti.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre METİ, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4 Nisan'da su birikintisi içinde, plastik torba ve bidon içerisine yerleştirilen amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcıları tespit ederek imhasını gerçekleştirdi.

METİ'nin çalışmaları sırasında vatandaşların tahliye ettiği binalara teröristlerce çok sayıda mutfak tüpü yerleştirildiği ortaya çıkarken, bunların çoğunun, üzerleri kesilerek EYP amaçlı kullanıma hazır hale getirildiği tespit edildi.

Bölgenin geçiş yapılabilecek hemen her noktasının terör örgütü mensuplarınca EYP'lerle tuzaklandığı belirlenirken, kilit taşları ile mıcır zemin kaplanarak üstü kapatılan EYP'lerin, bulunmadığı takdirde, bölge teröristlerden temizlendikten sonra da vatandaşlar için ölümcül bir tuzak olarak kalacağı ifade ediliyor.

- Yerleştirilen bombayla amaç, halkı baskı altında tutmak

Bu patlayıcıların çok kısa bir hazırlığın ardından 2-3 dakikada infilak ettirilebileceği, amacın gelecekte huzura kavuşacak, devletin yanında yer alan bölge halkını yeniden baskı altına almak olduğu belirtilirken, güvenlik güçlerinin bunun önüne geçmek için patlayıcı bulunması muhtemel her bölgede arama ve tarama faaliyetlerini sürdürdüğü vurgulanıyor.

Öte yandan, 3 ve 4 Nisan'da bölgeden alınan görüntülerde, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyon sırasında vatandaşların tahliyesi ve EYP'lerin imhasına ilişkin kayıtlar yer aldı.

Güvenlik güçleri, megafonla yapılan anonsun ardından terör örgütünün baskısı nedeniyle evlerinde kalanların tahliyelerini gerçekleştiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.