Sudan’da Siyasi Tutuklular Serbest Bırakılıyor

Sudan’da Siyasi Tutuklular Serbest Bırakılıyor
HARTUM (AA) - Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Abdurrahman Al-Sadık el-Mehdi, siyasi tutukluların serbest bırakılacağını açıkladı.Mehdi, Kober Cezaevi...

HARTUM (AA) - Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Abdurrahman Al-Sadık el-Mehdi, siyasi tutukluların serbest bırakılacağını açıkladı.

Mehdi, Kober Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir'in siyasi tutukluların yanı sıra öğrenci ve kadınların da derhal serbest bırakılmasını istediğini bildirdi.

Siyasi kutuplaşmayı kaldırmak istediklerini belirten Mehdi, devletin tüm taraflarla temas kurma kararlılığının devam edeceğini vurguladı.

Hartum’un kuzeyindeki Kober Cezaevinde 80 siyasi tutuklu bulunuyor.

Ocak ayında muhalefet partileri, Mecliste kabul edilen bütçeyi ve artan hayat pahalılığını protesto etmek için halkı sokağa çağırmıştı. Birkaç kez düzenlenen eylemler sırasında siyasi parti yöneticileri başta olmak üzere yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Beşir, 11 Şubat'ta Güvenlik ve İstihbarat Başkanı Güvenlik ve İstihbarat Başkanı Muhammed Ataulmevla'nın görevinden alındığını açıklamış yerine Salah Abdullah Kuş'u atamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.