SUFİSİN –SUFİ SİNEMA GÜNLERİNİN TANITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SUFİSİN –SUFİ SİNEMA GÜNLERİNİN TANITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Konya İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl birincisi gerçekleştirilecek olan Sufisin- Sufi Sinema Günleri etkinliğinin tanıtımı Ramada Plaza Otel’de gerçekleştirildi.

Hz. Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin kutlandığı tarihler olan 03-05 Mayıs arasında gerçekleştirilecek olan Sufisun- Sufi sinema günlerinin tanıtımını Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar gerçekleştirdi.

3-5 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Yarar konuşmasında, “ Konya’ya yapmayı planladığımız Sufisin şimdiye kadar tasavvufun kurumları, kavramları, kişileri ile ilgili sinema ürünlerini 3-5 Mayıs tarihlerinde farklı salonlarda izleyicisiyle ve ilgilisiyle buluşturmayı, söz konusu tarihlerde tasavvufun sinema ve senaryo dilinde daha doğru anlaşılması için çeşitli bilimsel çalışmalar yapmayı, tasavvuf ve sinema bağlamlı çalışmalardan öz nitelikli olanları değerlendirmeyi ve derecelendirmeyi düşünmektedir. Bu açıdan bakılırsa Sufisin, Konya’nın ve Anadolu’nun tasavvufi birikiminin dünya insanlığına sinema sanatı aracılığıyla ulaştırılmasında senaryo ve yaklaşım desteği ile yönlendirici olmayı, bu alanda bir lobi gücüne ulaşmayı hedeflemektedir” dedi.

SUFİSUN İLE TASAVVUF SANATI TEKRAR DİRİLECEK

Yarar, Sufisin ile Konya’ya ve Konya insanına yeni bir açılım kazandıracağını ümit ettiğini söyleyerek, “ 1000 yıllık kültür ve medeniyet başşehri, Hz. Mevlana’nın ve manevi aşkın merkezi Konya’yı geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırlanmasında Sufisin, birçok kurumun göz ardı ettiği bir alanı dirilterek, Konya’nın bir cazibe merkezi ve marka şehir olmasına, daha entelektüel ve estetik bağlamda destek olmayı gerçekleştirmek yolunda önceki yapılanların yanı sıra atılmış önemli bir adım olacaktır” dedi.

13 ESER İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, KOTEV, Uluslararası Mevlana Vakfı ve İRFA’nın maddi ve manevi ortaklığı ile iştirak edecek programlarda altısı belgesel, 1’i animasyon, altısı da uzun metrajlı olmak üzere 13 eser izleyiciyle buluşacak.

Haber: Ebrar Küçükakın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.