Sulakyurt'ta "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi"

Sulakyurt'ta "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi"
KIRIKKALE (AA) - Sulakyurt ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi" kapsamında çiftçilere seminer verildi.Kaymakam...

KIRIKKALE (AA) - Sulakyurt ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi" kapsamında çiftçilere seminer verildi.

Kaymakam Fikret Dağ, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, yörede çiftçiliğin daha üst düzeylere yükselmesi için çeşitli kredi ve hibe desteklemelerinin çiftçiler için büyük önem taşıdığını söyledi.

İlçede tarımsal alanda ürün artırılması gerektiğini ifade eden Dağ, şöyle konuştu:

"Tarımsal ürünler hepimizin vazgeçilmezi. Çiftçilerimiz belirtilen sürede ilgili yerlere müracaatlarını yaparak bu hibe desteğinden mutlaka istifade etmeliler. Çiftçilerimiz kendilerine uygun olan konularda, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığı, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipek böceği yetiştiriciliği, kapama meyve bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği ve kültür mantarı üretimi projeleri ile elde edilen ürünlerin depolanması, paketlenmesi ve diğer detayları ile ilgili çalışmalarında 30 bin liraya kadar hibe desteği alabileceklerdir."

Seminere, Kaymakam Dağ'ın yanı sıra, Belediye Başkanı İsmail Bildik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Doğan Şahin, muhtarlar ve çok sayıda genç çiftçi katıldı.

Sulakyurt'ta "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi"

Sulakyurt'ta "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.