Sur'daki operasyonların sona ermesi

Sur'daki operasyonların sona ermesi
Sur'deki operasyonda şehit düşen askerin babası Kaçar: "Çocuğumuz şehit olduğu Sur'un teröristlerden temizlendiğini öğrenmemiz içimizi rahatlattı"

İZMİR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar'ın babası Yunus Kaçar, "Çocuğumuz şehit olduğu Sur'un teröristlerden temizlendiğini öğrenmemiz içimizi rahatlattı" dedi.
Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik 28 Kasım'da başlatılan operasyonun sona ermesi, operasyonlar sırasında geçen ay şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar'ın babası Yunus Kaçar'a duygulu anlar yaşattı.
Operasyonun tamamlandığına dair haberleri televizyonda görerek şehit oğlunun fotoğrafını eline alan Yunus Kaçar, son dakika haberlerini takip etti.
Kaçar, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, oğlunun Sur'daki operasyonlar sırasında 24 Şubat'ta şehit düştüğünü, ilçesinin teröristlerden temizlendiği haberinin kendisini duygulandırdığını belirterek "Vatanımız güçlü olsun, Türk milleti her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olsun. Böyle duygular içerisindeyim" dedi.
Sur'daki operasyonu ve gelişmeleri sürekli takip ettiğini belirten Kaçar, şöyle devam etti:"Operasyonların bittiği haberini duyunca içim daha da rahatladı. Bu haberi hep bekledik, 'bitsin' diyorduk. Adeta bu operasyonun içinde yaşıyorduk. Her şehit haberinde içimiz yanıyordu. Çocuğumuz şehit olduğu Sur'un teröristlerden temizlendiğini öğrenmemiz içimizi rahatlattı. İnşallah bundan sonra orada bir daha terör olayı olmasın. Devletimiz gereken tedbirleri alsın, Türkiye her zaman güçlü olsun. Bu halk ülkesine her zaman bağlıdır. Şehitlerimiz için de vatanımızın başı sağolsun."
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 24 Temmuz'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar şehit olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.