Sur'daki terör operasyonunun sona ermesi

Sur'daki terör operasyonunun sona ermesi
Diyarbakır'da terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonların tamamlandığı bölgeye geçişin sağlandığı, tarihi Surlardaki ana kapıların dışında kalan bölümlere güvenlik amaçlı beton bloklar yerleştiriliyor

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar sona ererken, ilçeye geçişin sağlandığı tarihi Surlardaki ana kapıların dışında kalan bölümlere güvenlik amaçlı beton bloklar yerleştiriliyor.

Sur ilçesinde 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyonun 103. günde tamamlanmasının ardından bölgedeki güvenlik önlemleri sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca başarıyla yürütülen operasyonların 9 Mart'ta sona ermesinin ardından Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi'nin tamamı ile Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Marangoz, Miras, Süleyman Nazif ve Varol sokaklarda sokağa çıkma yasağının dün sabah kaldırmasıyla söz konusu mahalle ve sokaklarda yaşam normale dönmeye başladı.

Vatandaşların bir kısmı aylardır hasret kaldıkları evlerine dönerken, esnaf da temizlediği iş yerini açarak ürünlerini satışa hazır hale getiriyor.

Güvenlik güçleri söz konusu bölgeyi vatandaşların yaşamına uygun hale getirmek için arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

İlçede güvenlik amacıyla bölgeye geçişin sağlandığı tarihi Surlardaki 4 ana kapının dışında kalan bölümlere yaklaşık 3 metre yüksekliğinde beton bloklar yerleştirildiği görüldü.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.