Sürdürülebilirlik Akademisi'nden İbb'ye Ödül

Sürdürülebilirlik Akademisi'nden İbb'ye Ödül
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Yerli Teknoloji Ofisi" ve zeminden sürekli enerji beslemeli "Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı" projeleri Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından ödüle layık görüldü

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından 2 ödüle layık görüldü.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Sürdürülebilir İş Ödülleri" sahiplerini buldu.

14 ana kategoriden 77 kurum, kuruluş ve firmanın finale kaldığı organizasyonda, her biri kendi alanında uzman jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda İBB 2 ayrı dalda ödüle layık görüldü.

- Ödüllü projeler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın talimatıyla İSKİ, ihtiyaç duyulan ekipmanların yerli ve milli imkanlarla üretilmesi ve geliştirilmesi için geçtiğimiz yıl kurulan Yerli Teknoloji Ofisi, içme suyu, atık su, dere ıslahı, bakım-onarım çalışmaları başta olmak üzere hizmet verilen tüm alanlarda kullanılan malzemelerin yerli ve milli oranını artırmak için proje geliştirdi. İSKİ'nin "Yerli Teknoloji Ofisi" projesi "işbirliği" kategorisinde ödüle layık görüldü.

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanlığı ise "Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı İnşaat, Elektromekanik ve Araç Alımı işi Projesi"yle "Sürdürülebilir İnovasyon" dalında ödül kazandı. Tarihi dokuyu bozmayacak ve tarihi yapılara zarar vermeyecek şekilde tasarlanan projenin yapımına 2017 yılı başında başlanmıştı. Zeminden sürekli enerji besleme sistemiyle hazırlanan proje Türkiye'de bir ilk olması özelliğiyle inovatif bir çalışma olarak dikkat çekiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.