Suriye Dışişleri Bakanı Muallim'in Cezayir ziyareti

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim'in Cezayir ziyareti
Muallim, rejim heyetinin Cenevre'de yapılması beklenen müzakerelere katılacağını açıkladı

CEZAYİR (AA) - Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, rejim heyetinin gelecek ay İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılması planlanan müzakerelere katılacağını açıkladı.

Cezayir resmi haber ajansı APS’de yer alan habere göre Muallim, Cezayirli mevkidaşı Ramtane Lamamra ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Suriye hükümetinin gelecek ay Cenevre’de yapılması beklenen müzakerelere katılacağını belirtti.

Müzakerelerden Suriye halkını kaynaştıracak sonucunun çıkmasını beklediğini ifade eden Muallim, Suriye halkı ve ordusunun yaptığı fedakarlıklardan sonra ülkenin birliğinin korunması gerektiğini savundu.

Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra ise müzakerelerin verdiği olumlu işaretleri değerli bulduğunu, Suriye'deki durumun iyiye gitmeye başladığını ifade etti.

Ülkesindeki duruma ilişkin temaslarda bulunmak üzere dün Cezayir'e gelen Muallim'in, Başbakan Abdulmelik Sellal ile Cezayir'in Suriye krizinin çözümü için harcadığı mesaiyi görüştüğü açıklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.