"Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası

"Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası
Sakarya'da toplanan 25 ton un ve kuru gıda, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca başlatılan "Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası kapsamında toplanan 25 ton un ve kuru gıdanın yüklendiği tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkan Vekili Abdurrahman Şafak, Arifiye ilçesindeki törende yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşta binlerce insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Şafak, yaklaşık 5 yıldır bombalar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışan yaklaşık 10 milyon Suriyeli olduğunu belirterek "Suriyeli kardeşlerimizin bize olan ihtiyacını bilerek çalışıyoruz. Gıda, sağlık ve barınma başta olmak üzere yapılan bağışları, kardeşlerimizin dertlerine çare olmanın gayreti içerisinde onlara ulaştırıyoruz." diye konuştu.

Suriyeliler için başlatılan yardım kampanyalarının devam ettiğini dile getiren Şafak, bölgeye gönderdikleri tır sayısının 118'e ulaştığını kaydetti.

Daha sonra 25 ton un ve kuru gıdanın yüklendiği bir tır, dualarla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.