Suriye'de kaybolan aileler

Suriye'de kaybolan aileler
Konya’dan Suriye’ye mücahit olarak gidip, peşlerinden eş ve çocuklarını da yanlarına alan bazı vatandaşlar büyük bir dramı da arkalarında bıraktı. Suriye’deki evlat ve torunlarının dönmesini bekleyen aileler bir bayramı daha gözyaşları ile geçirdi

Karapınar ve Çumra’da yıllardır dönmeyen evlatlarını ve torunlarını bekleyen dede ve babalar, gazetemize gelerek son çare olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet yetkililerinden yardım talebinde bulundular.

SURİYE’YE SAVAŞA GİTMİŞLER

Yaklaşık 3 yıl önce Suriye’de Esed’in zulmüyle mücadele etmek için evlerinden ayrılan gençler, ardından götürdükleri eş ve çocukları ile yıllardır bu topraklarda savaşırken geride bıraktıkları gözü yaşlı aileler bir bayramı daha yürekleri dağlanarak geçirdi. Evlatları ve torunlarını bekleyen aileler, gazetemize gelerek devlet yetkililerinden yardım talep ettiler.

kayip-aileler-(3).jpg

BAKANLIĞA,  KÜLLİYE’YE GİTTİ

Suriye’deki yakınlarının Türkiye’ye getirilmesini isteyen Karapınarlı acılı aile reisi Mubah Akan, “Çocuklarımın ve torunlarımın getirilmesi için çalmadık kapı bırakmıyorum. En son Dış İşleri Bakanlığı’na müracaat ettim. Reis-i Cumhurumuzla da görüşmek istedim ama imkan bulamayınca Beştepe’deki yetkililere bilgi verdim” şeklinde konuştu.

DAMADI DA KIZI DA ÖLDÜ

3 yıl önce evlenen kızının, Suriye’de mücahit olan damadının peşi sıra gittiğini söyleyen Çumralı Ali Örs ise önce damadının sonra da kızının hayatını kaybettiğini belirterek, “Son olarak Telafer yakınlarında olduğu haberi gelen 2 yaşındaki torunum Muhammet İlyas ve 6 aylık Dücane Mehmet’in yurda getirilmesini talep ediyorum. Devletimizden yardım bekliyoruz” dedi.

kayip-aileler-(2).jpg

SON HABER TELAFER’DEN GELDİ

Karapınarlı Mubah Akan, üç yıl önce savaşmak için Suriye’ye giden çocukları, damatları ve torunlarının döneceği günü sabırsızlıkla bekliyor. Bayramdan kısa bir süre önce son olarak Telafer yakınlarında olduklarını söyleyerek kendileriyle telefon bağlantısı kuran ailesinden haber alabildiklerini söyleyen Akan, “Çocuklar, Peşmerge’nin kadın ve çocukları aldığını erkeklerin ise alınmadığını söylediler. Telafer’de bulunan Hayriye Cam, Mücahide Cam, Hazfa Cam, Ayşe Muğlu, Musab Muğlu, Mehmet Turan ve Abdullah Eymen Kılıçarslan yakınımızdır. Devletten aile fertlerinin bulunmasını, yurda getirilmesini talep ediyoruz. Bunun için çalmadığım kapı kalmadı. En son Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek için Ankara’ya gittim. Bakan Bey’in danışmanına gerekli notları yazdırdık. Ardından da Beştepe’ye gittik. Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşme imkanımız olmasa da ilgililere gerekli bilgilendirmeyi yaptık. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Evlatlarımı, torunlarımızı istiyorum” dedi.

kayip-aileler-(6).jpg

ALİ ÖRS İKİ TORUNUNU İSTİYOR

Aynı dramı yaşayan bir diğer aile ise Çumra’da… Çumralı Ali Örs, damadı Mehmet Yaşar’ın kızı Ayşegül Örs ile 3 yıl önce evlendiğini ve mücahit damadı ile birlikte kızının da Suriye’ye olarak gittiğini söyledi. Damadı Mehmet Yaşar’ın 1,5 yıl önce vefat ettiğini söyleyen Örs, “İki çocuğu ile Suriye’de kalan kızım Ayşe’nin de geçen hafta ölüm haberi geldi. İki torunum, Türkiye’den giden ailelerin yanında. Devletimizden kızımın ölüsünü ya da bir umut yaşıyorsa dirisini ve orada anasız babasız kalan torunlarımı istiyorum. 2 yaşındaki torunum Muhammet İlyas ve 6 aylık Dücane Mehmet’in yurda getirilmesini talep ediyorum. Devletimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

kayip-aileler-(7).jpg

(Ömer Faruk Karabulut)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.