Suriye'de muhaliflerin DAEŞ karşısındaki ilerleyişi sürüyor

Suriye'de muhaliflerin DAEŞ karşısındaki ilerleyişi sürüyor
Muhalif birlikler, Halep'in Azez ilçesinin doğusunda DAEŞ'ten 5 köyü geri aldı

HALEP (AA) - Suriyeli muhaliflerin, Halep vilayetinin Azez ilçesine bağlı bazı köyleri terör örgütü DAEŞ'ten geri aldığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, muhalif birlikler, Halep'in Azez ilçesinin doğusunda yer alan Tel Hüseyin, el-Feriziye, Şeyh Rih, Yahmul ve Cariz köylerini DAEŞ'ten geri almayı başardı.

İlçenin doğusundaki örgütün elindeki Bil köyü çevresinde muhaliflerle DAEŞ militanları arasında yoğun çatışmaların yaşandığı ifade edilirken, koalisyona ait savaş uçaklarının da DAEŞ merkezleri ile mensuplarının bulunduğu karargahları bombaladığı aktarıldı.

DAEŞ'in geçen ay Azez'in doğusundaki İğde ve Harameyn çadır kentlerine gerçekleştirdiği saldırılarda bir kadınla bir çok çocuk yaşamını yitirmişti. DAEŞ'in söz konusu çadır kentlere saldırması üzerine binlerce kişi çatışma hatlarından uzaktaki Azez ilçesine ve Es Selame çadır kentine gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.