Suriye'de Yaralanan PKK'nın Bölge Liderlerine Türkiye'de Baskın

Suriye'de Yaralanan PKK'nın Bölge Liderlerine Türkiye'de Baskın
Suriye'de IŞİD'e karşı YPG saflarına katılan ve çatışmalarda yaralanıp tedavi için Türkiye'ye getirilen PKK'nın 2 bölge sorumlusu Türkiye'de yakalandı.

Kobani kentinde IŞİD mensuplarıyla girdikleri çatışmada yaralandıkları ve tedavi için Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya getirildikleri belirlenen terör örgütü PKK'nın bölge sorumlusu 2 kişi yakalandı.

İSTİHBARAT HAREKETE GEÇİRDİ

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentinde terör örgütü IŞİD mensuplarına karşı PYD-YPG saflarında girdikleri çatışmalarda yaralanan terör örgütü PKK üyesi 2 kişinin tedavi amaçlı Türkiye'ye getirildiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

2 LİDERE BASKIN

Ekipler düzenledikleri operasyonda, terör örgütünün Hakkari bölge sorumlusu "Rızgar" kod adlı Selman Ateş'i Diyarbakır'da, Diyarbakır bölge sorumlusu "Sofi" kod adlı bir diğer kişiyi ise Şanlıurfa'da yakaladı.

SİLAHLI FAALİYET DETAYI

"Rızgar" kod adlı Selman Ateş'in 2009 yılından bu yana terör örgütü PKK adına kırsalda silahlı faaliyet gösterdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.